Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytatódik a fejlesztés

Folytatódik a fejlesztés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egyes számú körzetet bejárva évértékelő sajtótájékoztatót tartott Faragó Tamás körzeti képviselő. A Mátrafüredet és Gyöngyös felsővárosi részét képező körzetben több százmillió forintos beruházás történt 2016-ban az állami és egyéb pályázatokkal együtt. A körzetben többek között megtörtént az üdülősor szennyvízhálózatának rekultivációja, megújult a kápolna és a Pálosvörösmarti út, több száz méternyi új járdaszakasz készült el, a játszóterek pedig új elemekkel bővültek. Faragó Tamás azt mondta: idén tovább folytatódik a körzet fejlesztése.

Gyönyörű a téli kilátás a Kozmári kilátóból, ahogyan eddig is, maga a kilátó azonban megszépült. A szakemberek fugáztak és új padokat helyeztek ki a turisták számára. Több, a turisztika fejlődését elősegítő fejlesztés történt meg az egyes számú választókörzetben Mátrafüreden és Gyöngyösön is- mondja Faragó Tamás, aki itt már a Mátrafüredi park melletti parkoló új térkövezését mutatja (1210). A településen több, nagyobb volumenű fejlesztés is történt 2016-ban.

– Az üdülősor szennyvízhálózatának rekultivációja, hiszen ez egy régi azbeszt cső volt, ki lett cserélve műanyagra, a másik dolog ez a kicsi kápolnának a felújítása, melyben az önkormányzat is egy kicsi részt vállalt, ez egy pályázat útján lett felújítva, a harmadik pedig, ami a legnagyobb volumenű volt, a Pálosvörömarti út felújítása – sorolta Faragó Tamás.

Ezen kívül az Erdész úton megújult járdaszakasz, a leglátogatottabb területekre új padokat helyeztek ki és a játszótér is új elemekkel bővült. Faragó Tamás idén szeretné folytatni a járdafelújításokat, parkfejlesztéseket, tervben van az üdülősor aszfaltozása és egy külső felnőtt konditerem létrehozása is.

Itt pedig már a gyöngyösi Kinizsi téri új buszmegállót, valamint az új játszóelemeket mutatja a képviselő. A körzet gyöngyösi szakaszán többek között 6 millió forintból összesen 800 méternyi járdaszakasz újult meg, két új térfigyelő és egy rendszámfelismerő kamera került kihelyezésre, és körbekerítették a Diósmalom utcai orvosi rendelőt. Faragó Tamás képviselői keretéből többek között adventi kivilágítást vásárolt.

– Az Epreskert úti óvoda, ott világítást szponzoráltam képviselői keretemből, és fontosnak tartom azt is majd, hogy idővel a Kinizsi tér is megszépüljön, és szeretném azt, hogy itt egy komoly parkosítás lenne a jövő évben – mondta a képviselő.

Idén folytatnák itt is a járdafelújítást és bővítenék a kamerarendszert is.


Tovább az archívumra