Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jelentkezési határidő

Jelentkezési határidő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már nincs sok idejük gondolkodni és meghozni életük egyik legfontosabb döntését a felvételi előtt álló fiataloknak. Ma éjfélkor ugyanis véget ér a felsőoktatási intézmények jelentkezési időszaka. A határidőn túl új szak megjelölésére már nem, csak sorrendmódosításra lesz lehetőség.

Már csak pár órájuk van jelentkezni azoknak, akik szeptembertől valamelyik felsőoktatási intézményben szeretnének tanulni. Idén is sokan hagyták az utolsó pillanatra a jelentkezések véglegesítését.

– A szükséges információkat, amiket az egyébként a nagyon felhasználóbarát felvi.hu kér, ezeket mindenképpen meg kell adni. Lehetőség van információk pótlására is, ezeket a rendszer automatikusan kiírja, hogy melyek azok, amik kötelezőek, illetve melyek azok, amelyeket lehet pótolni. Sokan, akik még a későbbiekben szereznek nyelvvizsgát, érettségi bizonyítványt, jelenleg nem is tudják feltölteni ezeket az adatokat, vagy információkat – mondta dr. Bujdosó Zoltán főigazgató.

Alapképzés, mesterképzés, felsőoktatási szakképzés. Ezekre a képzési formákra jelentkezhetnek a tanulni vágyók, akik választhatják az államilag támogatott, valamint a költségtérítéses formát is. A felvételizőknek még több dátumot kell észben tartaniuk.

– Van egy feltöltési határidő, egy júniusi dátummal az érettségik után, a másik pedig ami nagyon fontos, a sorrendmódosítás lehetősége lesz, az az érettségi utáni időszakban fog következni és hát nyilván a július második felében történő ponthúzás az, ami leginkább mindenkit érdekelni fog. Az, hogy bekerült-e, illetve az, hogy melyik intézmény melyik képzésre – tette hozzá.

Aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet jelölt meg, annak február 15-én éjfélig kell befizetnie a kiegészítő díjat. A jelentkezés határidő után még öt nap áll a felvételizők rendelkezésére, hogy hitelesítsék a jelentkezésüket. Ezt megtehetik ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt adatlap postára adásával.


Tovább az archívumra