Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vona: ez nem megoldás

Vona: ez nem megoldás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem tartja megoldásnak a minimálbér-emelést Vona Gábor. A Jobbik elnöke Fórum című műsorunkban fejtette ki álláspontját az év elején életbe lépett változással kapcsolatban. Emellett többek között egy évtizedek óta megoldásra váró társadalmi probléma, valamint az olimpia pályázat is szóba került.

Már régen esedékes lett volna az év elején végrehajtott minimálbér és garantált bérminimum emelés. Volna Gábor azonban nem elégedett, véleménye szerint ez kevés ahhoz, hogy a magyar fiatalok ne külföldön találják meg a számításaikat.

– Nem a minimálbér pusztán a minimálbér Magyarországon a probléma, hanem az általános bérszínvonal. Nagyon sokan, 100 ezrével azért menekültek el külföldre, mert nem tudtak abból a bérből megélni, amit Magyarországon megkerestek. Ha valamivel foglalkozni kell ma Magyarországon, az pont ez a kérdés. És ezt nem lehet annyival letudni, hogy növeltük a minimálbért és a bérminimumot. Lehet azt mondani, hogy Magyarország teljesítőképessége most ennyit tesz lehetővé, de szerintem ez nem igaz – fejtette ki.

Hirdetés

A Jobbik elnöke kitért egy fontos, a rendszerváltás óta megoldásra váró feladatra is. Vissza kell vezetni a munka világába azokat a fiatalokat, akiknek a családjában generációk óta nem dolgozik senki, valamint jövőképet kell mutatni a kilátástalan sorban élő gyerekeknek.

– Hiába jár a gyerek iskolába, amikor hazatér a családi fészekbe, már amennyiben ez fészeknek nevezhető, akkor olyan alulszocializációs hatások érik, ami az egész iskolai oktatásnak tönkreteszi a munkáját. Ilyenkor szakmai alapon felmerülhet annak a kérdése, esélye, vagy lehetősége, hogy a kisgyereket kiemelni ebből a nehéz környezetből és bizonyos időre egy bentlakásos iskolában, megfelelő tanári felügyelet alatt megpróbálni őt a társadalmi normákhoz, a társadalmi szocializációhoz hozzá segíteni – fejtegette.

Vona Gábor mindezek mellett beszélt Magyarország olimpia pályázatáról is. A Jobbik elnöke úgy gondolja, arra kellene választ találni, hogy Magyarország szakmailag, gazdaságilag és infrastrukturálisan meg tud-e rendezni egy olimpiát. Véleménye szerint nem lett volna szabad politikai kérdést csinálni ebből a lehetőségből.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Nyitógála - Peru
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Indonézia
16:03
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
19:02
Reklám
19:05
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:32
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság