Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendhagyó véradónap

Rendhagyó véradónap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rendhagyó, Valentin-napi véradónapot tartottak a Kolping Házban, ahol 4 óra alatt közel 40 ember döntött úgy, hogy segít másokon. A megjelentek között 7 első véradó is volt, ami a szakemberek szerint azt bizonyítja, hogy egyre többekben tudatosul a segítés fontossága. A Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete azzal a hagyományteremtő céllal rendezte meg ezt az eseményt, hogy másokat is meg tudjanak szólítani.

Közel 40 ember, 7 első véradó – a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete egy rendhagyó véradó napot rendezett a Kolping Házban a szerelmesek napján. De hogy, hogyan is függ össze a Valentin nap és a véradás?

Hirdetés
cinema-bridge

– Most Valentin-napra egy másik kört szerettünk volna megszólítani, egy másik kört hívtunk véradásra, szeretnénk, hogy ha minél több ember szánná rá magát arra, hogy a vérét adja egy olyan embernek, akinek a gyógyulásához e nélkül nincs másra lehetősége, és úgy gondolom, hogy sikeres volt a kezdeményezésünk – mondta Liszkainé Aradi Mária, a Vöröskereszt területi vezetője.

Juhász Andrea első alkalommal adott vért, de azt mondja, most már folyamatosan járni fog.

– Időt kellett rá szakítanom most is, tehát a munkám miatt olyan nagyon nem érek rá, és eddig úgy annyira nem is nagyon tudtam, hogy hol, merre lehet jönni, de most egy kedves ismerősöm felhívta rá a figyelmemet és úgy gondoltam, hogy akkor itt az alkalom – sorolta.

Bizony nagyon sokat számít, ha mások is javasolják a véradás fontosságát.

– A legtöbb új véradót egy másik véradó hozza be, tehát általában az szokott segítség lenni, hogy ha valaki meggyőzi a környezetét, hogy ez nem rossz dolog, sőt kifejezetten jó nekünk is, nem csak azért, mert adunk – vélekedett Liszkainé Aradi Mária.

A hagyományos negyedévi városi véradónapot március 27-én és 28-án rendezik majd meg a Mátra Művelődési Központban, ahová szintén várják a segíteni akarókat – tette hozzá a területi vezető.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság