Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A vád: emberölés

A vád: emberölés

Elismerte felelősségét, de nem vallotta magát bűnösnek a tavaly éhen halt gyöngyösi 15 hónapos kislány anyukája. Egy hete kezdődött meg az Egri Törvényszéken a szülők büntetőpere. Az üggyel kapcsolatban a vádlottak mellett azóta már az ügyletes háziorvost, a család gyermekorvosát és a kirendelt védőnőt is kihallgatták.

Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a Heves Megyei Főügyészség azt a gyöngyösi anyát és apát, akiknek tavaly májusban, saját otthonukban halt éhen 15 hónapos kislányuk. Az üggyel kapcsolatban először a szülőket hallgatták ki Egri Törvényszéken.

– Az anya a terhére vont bűncselekmény elkövetését nem ismerte el, illetve annyit ismert csak el, hogy abban hibázott, hogy nem vitte el a gyermekét orvoshoz. Egyébként részletes vallomást tett mind a két gyermekével kapcsolatban, beszélt az orvosi ellátásról, a védőnői kapcsolattartásról, a gyámhatósági eljárásról, de kérdésekre nem válaszolt. Ezt követően meghallgatták a másodrendű vádlottat, vagyis az apát is. Ő szintén tagadta a bűncselekmény elkövetését, de vallomást sem tett – ismertette Snellenperger Judit szóvivő.

Hirdetés
cinema-bridge

A Főügyészség a második tárgyaláson a halált megállapító ügyeletes doktornőt, a gyermekorvost, valamint a pár idősebb lányának védőnőjét is kihallgatta.

– Az elhunyt kislány kapcsán, még meg sem született, amikor a szülők már visszautasították a védőnői ellátást. Illetve 2015 novemberétől háziorvossal is megszakították a kapcsolatot. A szűrővizsgálaton sem jelentek meg, illetve nem adatták be nekik a kötelező védőoltásokat sem – sorolta a szóvivő.

A következő tárgyalás február 22-én lesz. Itt a bíróság további tanukat hallgat meg, köztük az elsőrendű vádlott két korábbi élettársát. Az ügyet szakértők bevonásával vizsgálják.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Mozart est
15:33
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:05
Fórum – közéleti magazin
16:31
Reklám
16:35
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:01
Reklám
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság
Hirdetés