Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A vád: emberölés

A vád: emberölés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elismerte felelősségét, de nem vallotta magát bűnösnek a tavaly éhen halt gyöngyösi 15 hónapos kislány anyukája. Egy hete kezdődött meg az Egri Törvényszéken a szülők büntetőpere. Az üggyel kapcsolatban a vádlottak mellett azóta már az ügyletes háziorvost, a család gyermekorvosát és a kirendelt védőnőt is kihallgatták.

Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a Heves Megyei Főügyészség azt a gyöngyösi anyát és apát, akiknek tavaly májusban, saját otthonukban halt éhen 15 hónapos kislányuk. Az üggyel kapcsolatban először a szülőket hallgatták ki Egri Törvényszéken.

– Az anya a terhére vont bűncselekmény elkövetését nem ismerte el, illetve annyit ismert csak el, hogy abban hibázott, hogy nem vitte el a gyermekét orvoshoz. Egyébként részletes vallomást tett mind a két gyermekével kapcsolatban, beszélt az orvosi ellátásról, a védőnői kapcsolattartásról, a gyámhatósági eljárásról, de kérdésekre nem válaszolt. Ezt követően meghallgatták a másodrendű vádlottat, vagyis az apát is. Ő szintén tagadta a bűncselekmény elkövetését, de vallomást sem tett – ismertette Snellenperger Judit szóvivő.

Hirdetés

A Főügyészség a második tárgyaláson a halált megállapító ügyeletes doktornőt, a gyermekorvost, valamint a pár idősebb lányának védőnőjét is kihallgatta.

– Az elhunyt kislány kapcsán, még meg sem született, amikor a szülők már visszautasították a védőnői ellátást. Illetve 2015 novemberétől háziorvossal is megszakították a kapcsolatot. A szűrővizsgálaton sem jelentek meg, illetve nem adatták be nekik a kötelező védőoltásokat sem – sorolta a szóvivő.

A következő tárgyalás február 22-én lesz. Itt a bíróság további tanukat hallgat meg, köztük az elsőrendű vádlott két korábbi élettársát. Az ügyet szakértők bevonásával vizsgálják.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Korfu - kisfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság