Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kormányváltásra készülnek

Kormányváltásra készülnek

Független, korrupcióellenes ügyészség létrehozása, politikusok házastársainak vagyonnyilatkozatának közzététele, elszámoltatási program, vagyonelkobzás. Többféle megoldást is talált a Jobbik a korrupció kiszűrésére, választási programjukban biztosan szerepelni fognak ezek az intézkedések – mondta Szilágyi György országgyűlési képviselő, aki sajtótájékoztatóján kitért a ma kezdődött frakcióülés legfontosabb témáira is.

Alig pár százezer forintos megtakarítás és hirtelen köddé vált több milliárdos tartozás. Több kérdést is felvet Orbán Viktor miniszterelnök nemrég közzétett vagyonnyilatkozata a Jobbik szerint. Szilágyi György országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján elmondta: választási programjuk fontos része lesz a korrupcióellenes intézkedés.

– Ha a Jobbik lesz kormányon, akkor kötelező lesz nyilvánosságra hozni a házastársak vagyonnyilatkozatát is, a vagyonnyilatkozatokat egyébként összehasonlító módon, tehát digitálisan kell megjeleníteni, hogy mindenki könnyen kereshetően össze tudja hasonlítani a vagyongyarapodásokat. A ciklus elején és a ciklus végén kötelező vagyonosodási vizsgálat lesz a politikusoknak, amit a NAV-nak kell elvégezni, egy független NAV-nak – fogalmazott Szilágyi György.

Hirdetés
cinema-bridge

Azt is elmondta, hogy egyebek mellett országgyűlési csatákra készülnek a közeljövőben, hiszen közeledik a kampány időszaka a választások előtt. Erről a ma kezdődött frakcióülésen is szó esett. A párt szerint a korrupció megszüntetése mellett a legfontosabb, hogy valóban jobban megbecsüljék a magyarok munkáját, és ez látszódjon a béreken is.

– Az árak, azok valóban európai szintű árak, a bérek viszont bőven alatta vannak, ezért a jobbik elindított egy kezdeményezést, egy úgynevezett európai béruniót, aminek az a lényege, hogy megpróbálunk egy aláírásgyűjtésbe kezdeni, európai országokkal összefogva, annak érdekében, hogy ne lehessenek egyenlők az egyenlőbbek között – fogalmazott.

Szilágyi György szerint a politikusoknak nem a vagyonukat, hanem az országot kell gyarapítaniuk.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Mozart est
15:33
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:05
Fórum – közéleti magazin
16:31
Reklám
16:35
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:01
Reklám
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság
Hirdetés