Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több gáz fogyott

Több gáz fogyott

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Negyven százalékkal nőtt a lakossági gázfogyasztás januárban. A szolgáltató továbbra is folyamatosan tudja biztosítani a szükséges gázmennyiséget, így nem kell fennakadásoktól tartani. A hosszan tartó hideg időszakban jóval többet dolgoztak a fűtőberendezések is, ezért a költségek is magasabbak lesznek.

A leghidegebb téli napokon már túl vagyunk, de a nappali nulla fok körüli időben most is folyamatosan működnek a gázkazánok. Az elhúzódó hideg időjárás miatt azonban jelentősen nőtt a lakossági gázfogyasztás is.

– A január eleji nagy hideges időszakra van már biztos adatunk és ez alapján az látszik, hogy a TIGÁZ által üzemeltetett harmincháromezer kilométernyi vezetékszakaszon körülbelül negyven százalékkal nőtt meg az átfolyó gáz mennyisége. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg a lakossági felhasználás is ilyen arányban növekedhetett – mondta el Száraz Gábor, a TIGÁZ Zrt. sajtószóvivője.

Hirdetés
cinema-bridge

A megnövekedett fogyasztás ellenére a szolgáltató folyamatosan ki tudja szolgálni a lakossági igényeket, meleg van a lakásokban.

A gázszolgáltatót nem érte váratlanul az extrém hideg, a berendezéseket is úgy készítették fel, hogy zavartalan legyen a szolgáltatás.

A folyamatosan működő berendezések miatt azonban jóval magasabb lesz a fűtésszámla is, igaz, a távfűtéses lakások tulajdonosai csak a későbbiekben érzékelik majd az plusz költségeket.

Az előrejelzések szerint a következő napokban folyamatosan melegszik az időjárás, ezzel pedig a gázfogyasztás is jelentősen csökkenni fog.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság