Kezdőlap » Hírek - Aktuális » B-faktor

B-faktor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rendhagyó módon rendezték meg az idei B-faktort a Vak Bottyán János Katolikus Középiskola diákjai és pedagógusai. A hagyományosnak számító tehetségkutató versenyen ezúttal a beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium tanulói is részt vettek. Összesen 41 fellépő, 23 produkcióját tekinthette meg a nagyérdemű, és nem csak a gyerekek száma nőtt, a repertoár is kiszélesedett.

A Bethlen Gábor Magyar Gimnázium egyik tanulója népdalcsokrot énekel a Művelődési Központban. Ennek apropója, hogy ismét B-faktort rendeztek a bottyános fiatalok, melyre a beregszászi diákokat is meghívták.

– Mivel iskolánk között már több éve testvériskolai kapcsolat működik, idén először kaptunk felkérést, hogy a mi gyerekeink is mutassák meg azt, hogy miben tehetségesek, mert nálunk is vannak hála istennek tehetséggel megáldott gyermekek, 5 gyerek és 5 produkció készült – sorolta Vass Zsuzsanna, a beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium tanára.

Hirdetés
cinema-bridge

Gitárszóló, dalok, művészterem-kerékpár, szavalás – a délután folyamán egy rendkívül változatos műsort láthatott a közönség.
Zas Lóránt, Nem Koppány című versét adta elő.

– Azért választottam ezt a verset, mert ez egyszerre szép, tanulságos, mivel a történelemről szól, és ez megragadott – fogalmazott.

A bottyános fiatalok minden évben sokat készülnek erre a napra, főpróbát tartanak és a szünetekben is gyakorolnak. Emellett a szervezésben is kiveszik a részüket, és azt is fontosnak tartják, hogy a humor szerepet kapjon.

– A szokványos televíziós tehetségkutató műsorokban is általában a legnagyobb nézettséget az előválogatók teszik ki, ahol a vicces és humoros produkciók kerülnek előtérbe, azonban úgy gondoltuk, hogy itt is helye van ennek, miért ne lehetne néhány komolyabb hangvételű, vagy tényleg minőségi produkciók között egy kis limonádét elereszteni – magyarázta.

Ludányiné Prém Judit szervezőtanár szerint a legfontosabb, hogy ösztönözzék és bátorítsák a diákokat.

– Külön nagy feladatom újítani a generációkat, és például akit én felfedezek iskolai műsorokon, azt külön meghívom ebbe és aztán a sikerélményt itt kapja meg, mert itt az iskolatársai előtt bizonyíthatja be a tehetségét – mondta.

A szervezők a folytonosság biztosítása érdekében szeretnének minél több diákot bevonni a tehetségkutatóba a jövőben is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Nyitógála - Peru
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Indonézia
16:03
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
19:02
Reklám
19:05
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:32
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság