Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elszámoltatást

Elszámoltatást

Legkevesebb 130 milliárd forint értékű gazdasági érdekeltsége van Mészáros Lőrincnek Heves megyében – egy televízió és a Jobbik is vizsgálódik az ügyben – mondta Szűcsné Major Ildikó a megyei közgyűlés képviselője legutóbbi sajtótájékoztatóján. A párt 2018-ban, kormányra kerülése esetén valódi elszámoltatásba kezd, amelynek akár vagyonelkobzás is lehet az eredménye a politikusokra nézve.

Kerékpárút 1,1 milliárd forintért, szennyvízhálózat és hulladékgazdálkodási beruházás 70 milliárd forintért, búzafeldolgozó üzem pedig 2,6 milliárd forintért. Csak egy pár attrakció, amely a megyében Mészáros Lőrinc nevéhez fűződik a Jobbik szerint. A párt az egyik televízió műsora kapcsán kezdett el vizsgálódni. Szűcsné Major Ildikó a megyei közgyűlés képviselője legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta: legkevesebb 130 milliárd forint értékű gazdasági érdekeltsége van Heves megyében.

– Viszonyításképpen elmondhatom azt, hogy ha egy gyöngyösi lakos nettó 160 ezer forint átlag havi jövedelemmel rendelkezik, akkor összesen 812 ezer ember havi jövedelme kellene ehhez az összeghez, egy ilyen vásárláshoz, illetőleg, hogy ha egy gyöngyösi átlag gázszerelő, aki nettó 160 ezer forintot keres, akkor ő neki 68 ezer évig kellene dolgozni, hogy egy ilyen vásárt, vagy ilyen beruházásokat véghez vigyen – sorolta.

Hirdetés
cinema-bridge

Mészáros Lőrinc nevéhez fűződik továbbá több szálloda, vasúti felújítás, lovas központ és egy médiumokat tömörítő vállalkozás is. Szűcsné Major Ildikó azt mondta: így a helyi vállalkozások esnek el a pénzüktől. A jobbik, kormányra kerülése esetén valódi elszámoltatásba kezd, ehhez kapcsolódóan a Lex Ludas Matyi törvénycsomag már az Országgyűlés előtt van.

– Mindenképpen egy vagyonosodási vizsgálatnak kell alávetni minden közszereplőt, politikust, a családtagokra is kiterjedően, vagyonelkobzást, amennyiben a törvénytelenség bebizonyosodik, akkor vagyonelkobzást fogunk foganatosítani – mondta.

A párt törvénytelen vagyonosodás esetén a politikusokra és közszereplőkre dupla büntetést szabna ki.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:15
Nap kérdése
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Zamatos utazások - barangolások a gasztronómia világában 10. rész - Brazília
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság