Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az utolsó lesiklás

Az utolsó lesiklás

Sítalpra magyar! Ezzel a szlogennel hirdették meg az idei szezon utolsó napját a Mátraszentistváni Síparkban. Ragyogó napsütés és két hóágyúzott pálya várta azokat, akik sílécen, vagy snowboardon szerették volna tölteni a március 15-ét.

A sífelvonónál már nem kellett hosszú percekig sorban állni és a pályán sem voltak sokan tegnap Mátraszentistvánban. A téli sportok szerelmeseinek azonban nem volt kérdés, hol töltik a március 15-i szabadnapjukat.

A domboldal nagy részén már előbukkant a fű, a hó már csak két pályán volt síelésre alkalmas. A ragyogó napsütést és a tavaszi lesiklást fiatalok és idősebbek egyaránt élvezték.

Hirdetés
cinema-bridge

A tartós téli hidegnek köszönhetően jó évet zárt a Felső-mátrai sícentrum.

– Átlagon felüli ez a 82 nap, jól alakult a síszezon, és nagyjából 1000 embert tanítottunk meg síelni ez idő alatt és hogy vajon mennyien síeltek idén, azt még csak saccolni tudom, körülbelül 40.000 főt saccolok – sorolta Erbeszkorn Tamás, a Sípark szóvivője.

A pálya ugyan bezárt, ám az üzemeltetők hamarosan fejlesztésbe kezdenek. A tervek szerint ugyanis a következő szezonban már négyüléses felvonó is várja majd a síelőket. Emellett új mesterséges tavak létrehozásán is dolgoznak majd. Ezekből a már meglévő 20 hóágyú segítségével megfelelő időjárási viszonyok mellett egy nap alatt síelhetővé tudják tenni az egész pályarendszert.


Tovább az archívumra