Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Irtják a kabócákat

Irtják a kabócákat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta évi rendes közgyűlését a Gyöngyösi Hegyközség, ahol értékelték a 2016-os évet is. Tavaly erős közepes évet zártak-mondta Nagy István a hegyközségi tanács elnöke. Emellett döntés született arról is, hogy a szőlőt is megtámadó sárgaságot okozó vírus ellen nem védekeznek, de az ezt terjesztő kabócát irtani fogják.

Elfogadta a 2016-os költségvetést, az ideit pedig megtárgyalta a Gyöngyösi Hegyközség az évi rendes közgyűlésén- mondta el Nagy István. A hegyközség elnöke arról számolt be, hogy tavaly erős közepes évet zártak.

– Se fagykár, se egyéb kár nem volt a szőlőinkben és amennyire szükséges volt védekeztek, ezért egy jó erős közepes termést értünk el a hegyközség részéről és úgy néz ki, hogy sikerült értékesíteni is a megtermelt termést, de kevesebbet fizettek 7-10 százalékkal a szőlőkért, mint egy évvel azelőtt – sorolta Nagy István elnök.

A közgyűlésen nagy vita bontakozott ki arról, hogy védekezzenek-e a sárgaságot okozó vírus ellen. A tagok egy része kötelezővé tette volna a védekezést, de mint Nagy István mondja, ezt nem tehetik meg, mivel az nagy terhet róna a gazdákra, vírus pedig nincs jelen a térségben. A sárgaságot terjesztő, júniustól augusztusig szaporodó kabócát viszont irtani fogják.

– A megoldás csak az van, hogy a fertőzést megakadályozzuk. Na most a kabóca viszont ebben az előbb említett időben kétszer szaporodik és ez ellen kell védekezni. És ha védekezünk ellene, ha netalán mégis lenne ez a vírus valahol, akkor már megakadályoztuk a vírus továbbterjedését – mondta az elnök.

A közgyűlésen döntés született arról is, hogy a Karácsondi útra költözik a Gyöngyösi Hegyközség központja, valamint ezután interneten keresztül is össze lehet hívni a választmányi gyűlést.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság