Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fogadj örökbe egy hegyet!

Fogadj örökbe egy hegyet!

Néhány nappal ezelőtt a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület felhívással fordul magánszemélyek, közösségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok felé, Fogadj örökbe egy hegyet! mottóval. Az újszerű kezdeményezés futótűzként járta végig a sajtót, s a közösségi médiában pillanatok alatt sokan csatlakoztak hozzá. Az egyesület most megtartott közgyűlésén arról is döntöttek, mely mátrai helyszíneket fogadnak ők örökbe.

A Mátra Jövője Turisztikai Egyesület kezdeményezésének eredeti célja, hogy az örökbefogadók az általuk választott hegyet gondozzák, évente legalább két alkalommal helyszíni bejárást tartsanak, dokumentálják a hegyen átvezető turistajelzések állapotát, jelezzék az útvonalat akadályozó kidőlt fákat. Ám nem csak hegyet lehet örökbe fogadni – határozott a közgyűlés.

A közgyűlésen az elnökség elfogadta az örökbefogadás részletes alapszabályát, amely szerint az örökbefogadó vállalja többek között azt is, hogy évente szemétgyűjtő akciót és a helyet népszerűsítő programot is szervez az adott helyen. Az egyesület a teljes folyamatot az Egererdő Zrt-vel együtt koordinálja, és mindenki csatlakozhat hozzá, aki tenni szeretne a Mátráért.

Hirdetés
cinema-bridge

Az egyesület folyamatosan figyelemmel kíséri az örökbefogadók munkáját, részükre oklevelet állít ki, és évente egy alkalommal megrendezi az örökbefogadók napját.

A közgyűlés úgy határozott, hogy három területet fogad örökbe a Mátra három részén. A Nyugati- Mátrából a Mátraszentimre fölötti Darázshegyet, a Keleti-Mátrából a recski Jámbor Arborétumot, míg a Déli-Mátrából a Tarjánka szurdokot szeretnék a jövőben gondozni és népszerűsíteni.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:03
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság