Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiemelkedő fiatalok

Kiemelkedő fiatalok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fiataloknak szükségük van kortárs példaképekre. Azoknak a munkáját pedig, akik az átlagosnál többet és jobban teljesítenek, el kell ismerni. Ennek szellemében idén már 10 alkalommal adták át a Fiatalok a tudásért, sportért, művészetekért és közösségért kitüntetéseket.

Minden fiatal generációnak szüksége van példaképekre. Elsősorban saját korosztályából. Hál’ Istennek a mai ünnepség arról szól, hogy vannak Gyöngyösön tehetséges fiatalok, akik az élet különböző területén fiatal koruk ellenére már most maradandót alkottak. Ezekkel a szavakkal köszöntötte Hiesz György polgármester a Városi Diáknapon kitüntetett fiatalokat. A Fiatalok a tudásért elismerést a Műszaki Egyetem villamosmérnök hallgatója, Csóka Bence vehette át. Az egykori Berzés diák sokoldalú, nem csak reáltárgyakban tehetséges.

– Leginkább matekból és fizikából voltam kiemelkedő, abból jártam versenyekre, megyei és országos szintű versenyekre is, de emellett gitároztam és a zenét is. Úgy tervezem most, hogy a kettőnek egy ilyen összevegyítéséből majd akusztikával és hangtechnikával szeretnék foglalkozni – mondta a kitüntetett.

Herneczky Áron Fiatalok a sportért kitüntetésben részesült. A fiú az iskola mellett erőn felül készül a biatlon versenyekre, ahol fizikális és mentális felkészültségre is szükség van.

– Amire igazán büszke vagyok, az a 2016-os diákolimpiai helyezéseim. Az 50 fős mezőnyben a 35.hely, illetve ami számomra egy nagyon szép eredmény a váltóval a 30 fős mezőnyből a 19. hely, ahol a nagy sí nemzetek közül egy párat sikerült magunk mögé utasítani, ez csodálatos dolog szerintem – vélekedett.

A Fiatalok a művészetekért díjat idén Jakkel Júliának ítélték oda. Mivel a fiatal hegedűművész Floridában végzi tanulmányait, videóüzenetben mondott köszönetet. „Bíztatok mindenkit arra, hogy merjen nagyot álmodni, és annak megvalósításában legyen kitartó. Mert szerintem a szépség múlandó, a szerencse kiszámíthatatlan, a tehetség egy adottság, viszont a kitartó munka lehet, hogy néha fárasztó, de mindig sokszorosan megtérül és meghozza a gyümölcsét.”

A Fiatalok a közösségért díjat idén Árvai Csenge kapta, aki egyetemi elfoglaltságai miatt személyesen nem tudott részt venni az ünnepségen, ám levélben ő is megköszönte az elismerést.


Tovább az archívumra