Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Káosz a Mátrában

Káosz a Mátrában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megbénította a 24-es főút forgalmát az áprilisi havazás. A rendőrség már reggel lezárta a Mátrába vezető utat, csak Mátrafüredig engedték fel az autósokat, mivel a hegyi utakon kamionok, buszok, gépkocsik akadtak el, a viharos hóesésben.

Szerdán még csak az ország legmagasabb pontja borult fehérbe, csütörtökre azonban az ország alacsonyabban fekvő területeire is megérkezett a hó. Ahogyan az a hátam mögött is látható, Mátrafüredre nem engedik be az embereket. Csak hólánccal lehet elindulni a Mátrába.

Váratlanul érte az autósokat az áprilisi havazás. Sokan ugyanis már nyári gumival közlekednek. A 24-es számú főút havas, csúszós, több helyen járhatatlan volt, így több baleset is történt a délelőtt folyamán.

Hirdetés

– A 24-es számú főút mátrai szakaszán 19-én a reggeli órákban történt egy személyi sérüléssel járó baleset, valamint egy tehergépjármű is megcsúszott az úttesten. A havazás miatt a későbbiekben faágak estek az útra és néhol kidőlt fa okozott forgalmi akadályt – sorolta Kovács Nikoletta, a HMRFK sajtószóvivője.

A rendőrség ezért döntött a Mátrafüred és a Galyatető közötti útszakasz lezárása mellett. A katasztrófavédelem szakembereinek bevonására is szükség volt a Mátrában. A műszaki mentés mellett letört faágak eltávolításában is segíteniük kellett.

– A legtöbbször úttestre, vagy vezetékre dőlt fák és letört faágak miatt hívták a tűzoltókat. A legtöbb beavatkozásra Parádon és Parádsasváron volt, de Andornaktályára is riasztottak egységet. A Mátrában egy mentőautó és egy kamion is elakadt a nagy hóban. A járműveket a hivatásos tűzoltók szabadították ki – mondta Tankóné Antal Erika, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A katasztrófavédelem adatai szerint Galyatetőn 178, Parádsasváron pedig 396 helyen szünetelt ma az áramszolgáltatás.

– Természetesen, mint ilyenkor az szokott lenni, egyes fakidőlések, illetve leszakadó ágak okoztak néhány tucat háztartást érintő átmeneti üzemzavart. Ezek elhárítása azonban megtörtént, illetve történik – közölte Boros Norbert, az ÉMÁSZ szóvivője.

A Magyar Közút 5 gépjárművel takarította azt az útszakaszt, amit egy átlagos téli napon 2 géppel tudnak megtisztítani. A problémát nem a hó okozta.

– Jelenleg 25 cm a hóvastagság, a Magyar Közút munkatársainak is fokozott óvatossággal kell dolgoznia. Mert azok a kollégáink, akik végzik a kidőlt fák feldarabolását, folyamatosan veszélyben vannak a lehulló ágak miatt – magyarázta Mikesz Csaba, a Magyar Közút megyei igazgatója.

Azt hogy mikorra normalizálódik a helyzet a Mátrában, a szakemberek összehangolt munkája ellenére sem lehet tudni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság

Képújság