Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nemzeti konzultáció

Nemzeti konzultáció

Mintegy 140 ezren válaszoltak eddig Nemzeti Konzultáció kérdéseire. A kérdőívet az interneten, illetve papíralapon is ki lehet tölteni, összesen hat kérdésre várják az állampolgárok válaszait. Többek között a rezsicsökkentés megvédéséről, és az illegális bevándorlók felügyelet alá helyezéséről szólnak a kérdések. A kérdőív visszaküldési határideje május 20.

„Ragaszkodjunk ahhoz, hogy mi, magyarok dönthessünk az adócsökkentésekről, vagy törődjünk bele, hogy Brüsszel diktálja az adók mértékét”. Két lehetőség közül választhatnak az állampolgárok a Nemzeti Konzultáció kérdőívében. Összesen hat kérdésre várják a lakosok válaszait, amelyeket az interneten, és papír alapon is elküldhetnek a kormánynak.

– A konzultáció célja, az elég egyszerűen összefoglalható, szeretnénk megőrizni az életünknek biztonságát jelentő azon elemeket, amelyekért keményen megküzdött az egész ország az elmúlt esztendőkben – vélekedett Horváth László országgyűlési képviselő.

Hirdetés

Ilyen a rezsi,- és adócsökkentés, a munkahelyteremtés, és az illegális bevándorlók megállítása. A legfrissebb tájékoztatás szerint eddig több mint 140 ezren küldték vissza véleményüket. A kérdőív mellé csatolt levélben azt olvashatjuk, hogy Brüsszel több olyan tervvel állt elő, amelyek veszélyeztetik a nemzeti függetlenségünket és az ország biztonságát. A kormány tehát most azt szeretné, ha minél többen támogatnák a már megtett, és betervezett intézkedéseit.

– Az, hogy ha van egy társadalmi támogatottság egy kormány mögött, azért az erőssé teszi a kiállását, mint ahogy meg kell nézni ennek az ellenkezőjét is, Nyugat-Európában migráció kapcsán lehet látni, hogy kormányok nyilatkozgatnak úgy migrációs kérdésben, hogy látnivaló, hogy társadalmi támogatottságuk nincs. Az ilyen kiállásoknak az ereje se nagy – magyarázta a politikus.

A kormány álláspontja szerint a rezsicsökkentés eredményét meg kell tartani, az energiaárak tekintetében a legolcsóbbak közé tartozik Magyarország, és nem hagyhatjuk, hogy extraprofit legyen. Azért, hogy a lakosok annyit fizessenek továbbra is, amennyibe az energia valóban kerül, az Országgyűlésben szeretnék elindítani az úgynevezett sárgalapos eljárást. A cél, megakadályozni, hogy az unió szabadárassá tegye az energiaárakat.
A kérdőív visszaküldési határideje május 20.


Tovább az archívumra