Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elzárt települések, áramszünet – áprilisi tél

Elzárt települések, áramszünet – áprilisi tél

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hat települést zárt el a külvilágtól az elmúlt két nap alatt hullott 45 cm hó a Mátrában. Speciális járművekkel szállítják a betegeket a Mátraházi Gyógyintézetbe és a Kékestetői Szanatóriumba is. A 24-es főút továbbra is járhatatlan, le van zárva a gépjárműforgalom elől. A Mátrában rendkívüli állapotok uralkodnak.

A Mátraházai Gyógyintézet és a Kékestetői Szanatórium között a mögöttem látható, az erőmű által biztosított speciális járművel lehet csak szállítani a betegeket, ugyanis az utak továbbra is járhatatlanok a Mátrában.

Vannak helyzetek, amikor már a négykerék meghajtás sem elegendő. Az embereket szállító járművet, a hókotrókat és az azokat vezető sofőröket is kihívások elé állítják az útviszonyok a Mátrában és az a több mint 45 centiméter hó, ami az elmúlt 2 napban hullott.

Hirdetés

– A rendkívüli időjárás miatt továbbra is le van zárva a 24-es főút Mátrafüredtől a Parádsasvári elágazóig, valamint a 2408-as út Mátrakeresztestől a galyatetői elágazóig. És a 2505-ös út Felsőtárkány és Répáshuta között. A 24-es számú főút lezárása miatt elzárt településsé vált Mátraszentimre, valamint Galyatető, Kékestető, Mátraszentlászló, valamint Mátraszentistván és Mátraháza települések – mondta el Tankóné Antal Erika, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Érkeznek a betegek a kékestetői szanatóriumba. Az épületet a hó teljesen elvágta a külvilágtól. A kapubeállót stábunk ottjártakor kezdték el takarítani.

Csak hókupacok és a kiálló visszapillantó tükrök jelzik a parkoló autókat, és a KRESZ tábláknak is csak a teteje látszik ki. Folyamatosan dolgoznak a Mátrában a hómarók és a hókotrók, tisztítják az utakat, ám a szakadó hó miatt szélmalomharcot vívnak. A vizes hó alatt eltört és letört faágakat egész nap darabolják a munkások. Az ÉMÁSZ munkatársai pedig az áramszolgáltatás rendbetételén dolgoznak.

-A közműhálózat is megsérült a nagy szél miatt ezért jelenleg szünetel az áramszolgáltatás Mátraszentimrén, Mátraszentlászlón, Mátraszentistvánban, Galyatetőn, Bagolyirtáson, Fallóskúton és Mátraházán. Ez megközelítőleg 1600 fogyasztási helyet érint. Ebből 200 fogyasztási hely olyan, ahol állandóan laknak – sorolta Tankóné Antal Erika.

A Mátrában 60 szakember dolgozik azon, hogy minél hamarabb elhárítsák a rendkívüli helyzetet.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság

Képújság