Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elmarad a túra és a csúcsfutás

Elmarad a túra és a csúcsfutás

Most hétvégén, szombaton rendezték volna meg a Decathlon túrát, a 13, 25 és 50 kilométeres távokon, és a Kékes Csúcsfutást is, azonban a rendkívüli időjárás, és a közel 45 cm-s hó miatt a szervezők úgy döntöttek, elhalasztják a rendezvényeket. A kiértesítéseket folyamatosan küldik a résztvevőknek. A Decathlon túra új időpontját már közölték a szervezők. Az új időpont június 10. lesz.

45 centiméter hó a hegyekben, rendkívüli hideg, viharos szél és folyamatos esőzések – mindenkit megtréfált az április. Az utak még most is járhatatlanok, és több baleset is történt. És ha valaki arra számított, hogy hétvégére jobb lesz, és túrázhat, jobb, ha elfelejti. Legalábbis a Decathlon túrát mindenképp, ugyanis elmarad.

– Nagyjából minden ma délelőttre realizálódott, amikor itt Mátrafüreden kinéztünk az ablakon és még mindig szakadt a hó, illetve itt a Mátrafüredi rendőrségtől kaptunk fotókat és információkat arról, hogy milyen állapotok uralkodnak Kékesen, illetve Galyatetőn, és gyakorlatilag akkor már el is döntöttük, hogy mindenképpen elhalasztjuk – magyarázta Veres Bianka rendezvényszervező.

Hirdetés

A túrát egy későbbi időpontban, a tervek szerint június 10-én rendezik meg – mondta Veres Bianka rendezvényszervező, aki hozzátette: a kiértesítések folyamatosan haladnak.

Elmarad a Kékes Csúcsfutás is. A szervezők a katasztrófavédelemmel történt egyeztetés után úgy döntöttek, hogy elhalasztják és erről sms-ben és email-ben értesítik a nevezőket.


Tovább az archívumra