Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvodai beíratás

Óvodai beíratás

Május 2-án, kedden, illetve május 3-án, szerdán lesz lehetőség az óvodai beiratkozásra az önkormányzati fenntartású intézményekben. Óvodai foglalkozáson azon gyermekek kötelesek részt venni, akik ebben az évben augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket, a népesség-nyilvántartás szerint mindez 270 főre vonatkozik Gyöngyösön. Változás, hogy mostantól új körzethatárokat is kijelöltek.

Uzsonnáznak a gyerekek a Platán úti tagóvodában. Ez egy vegyes csoport, és a kicsik nagyon szeretnek óvodába járni.
Érdemes tudni azoknak a szülőknek, akiknek gyermekük ez év augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket, hogy hamarosan itt a beíratás ideje. Május 2-án, kedden, illetve május 3-án, szerdán lesz erre lehetőségük.

– 270 gyermeket érinthet a helyi népesség-nyilvántartás adatai alapján a beíratás, érdekes módon ugye 222 gyermek, akik pedig majd az iskolába fognak menni az óvodából. Nagyon lényeges, hogy ezt a határidőt be kell tartani. Mit kell vinni magukkal a szülőknek? Természetesen a gyermeknek a lakcímigazolványát, illetve a törvényes képviselőnek a lakcímigazolványát, a személyazonosító-igazolványt is – sorolta dr. Horváth Gábor, az önkormányzat intézményirányítási igazgatója.

Hirdetés

Gyöngyösön 9 tagóvoda van összesen. A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, amelynek körzetében lakik, illetve szülője dolgozik, de a szabályzat engedélyezi azt is, hogy ha életvitelszerűen máshol lakik, dolgozik, akkor abba a tagóvodába is be lehet íratni.

Márciusban a szakbizottság elfogadott egy igazgatósági előterjesztést, amely új körzethatárokat jelöl meg.

– Öt éve nyúlt hozzá az önkormányzat a körzetekhez, most jelenleg érinti a Tündérkerti tagóvodát, illetve a Platán úti tagóvodát. Összesen 10 gyermekről van szó. Egyébként ilyen utcák a Platán utca, Ringsted utca, vagy Sport utca, Halászi utca – sorolta az igazgató.

Fontos azt is tudni, hogy ha valaki nem íratja be gyermekét, akkor a törvény alapján szabálysértésnek minősül, tehát a törvényes képviselővel szemben eljárást lehet indítani.

Az óvodák részéről a döntést mindenki írásban kapja majd meg. Várhatóan május 8-án közlik majd a szülőkkel, hogy felvételt nyertek-e gyermekeik.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:03
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság