Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megyei rajzkiállítás

Megyei rajzkiállítás

A megye 40 óvodájából mintegy 132 pályamű érkezett az idei megyei rajzkiállításra, amelyet az Egri Pedagógiai Oktatási Központ szervezett meg. A már hagyományosnak számító tárlatra minden óvodás jelentkezhetett, idén az évszakok témakörében várták a rajzokat. A kiállítás célja, hogy az óvodákon kívül is megmutathassák a kicsik tehetségüket, és kifejezhessék saját gondolataikat az adott témában.

Vers, tánc, ének, nemcsak rajztehetségüket, hanem előadói képességeiket is bemutathatták az óvodások az idei megyei rajzkiállításon, amelyet az Egri Pedagógiai Oktatási Központ szervezett.

– Óvodáshoz óvodás áll a legközelebb, tehát az, hogy minél színesebb legyen ez a kiállítás, fontosnak tartom, hogy egy-egy kis színfoltot képezzenek, és a tehetségcsírák megmutatkoznak és nem csak a vizualitás terén, hanem a zenében, a táncban, a mozgásban, a mesében, amit itt láthattunk és színesítette a délelőttöt – mondta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodái vezetője.

Hirdetés
cinema-bridge

A bemutatók után Kévés Tamás alpolgármester nyitotta meg a kiállítást. Azt mondta, az internet és okostelefonok világában fontos, hogy a kreativitás is része legyen az életünknek.

– Egy üde színfolt, amikor egy családban, vagy egy közösségben egy gyermek elővesz egy színezőt, egy zsírkrétát, egy vízfestéket, és azzal elkezd alkotni. Alkot, és ezzel az alkotással előjön az ő tehetsége, kitartása, szorgalma, kreativitása – fogalmazott.

Mindenki más eszközt vett kézbe, hiszen a rajzoknál csak a méret volt megkötés, a technika nem. A kiállítás célja most is az volt, hogy a gyerekek megmutathassák tehetségüket.

– Pontosan azt szerettük volna, ha azok a gyerekek, akik szívesen rajzolnak, jókedvűen, és szívesen megmutatnák az óvodán kívül mások számára, nekik lehetőséget adtunk ara, hogy ezt megtehessék – mondta Molnár Lászlóné.

A kiállítás jövő hét szerdiáig látható a Mátra Művelődési Központban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Korfu - kisfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság