Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendelkezzenek az 1 százalékról is!

Rendelkezzenek az 1 százalékról is!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Beteg gyermekek gyógyítására, valamint állatmenhelyek megsegítésére szánják legtöbben adójuk 1%-át. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek ezek az adóforintok. Közel két hét van még az adóbevallás leadásáig és ezzel együtt a személyi jövedelemadó 1+1 %-ról is rendelkezni. Érdemes tudni, hogy felajánlásokat azok a civil szervezetek kaphatnak, amelyek szeptemberig regisztráltak a NAV-nál és megfelelnek a támogatás feltételeinek.

Idén mintegy 4 millió embernek készít bevallástervezetet a NAV. A legegyszerűbben az új e- SZJA bevallási felületen lehet a személyi jövedelemadó 1+1%-ról lehet rendelkezni – emelte ki dr. Paskujné Pifkó Mónika, hozzátette: a nyilatkozatok benyújtása egyéb módon is lehetséges.

– Papíralapon a 16SZJA jelű bevallás pótlapjának, az úgynevezett 1SZA pótlapnak a kitöltésével a bevallással együtt, vagy a bevallástól elkülönítve, ha valaki kitölti ezt a rendelkező nyilatkozatot eljuttathatja akár postán, akár személyesen a NAV-hoz. Lezárt borítékba kell helyezni a rendelkező nyilatkozatot, amelyre rá kell vezetni az adóazonosító jelet – közölte Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.

Hirdetés

A Bugát Pál Alapítvány a tavalyi évben 2,7 millió forint felajánlást kapott az adó 1%-ból, ami azért is kiemelkedő, mert a támogatások nélkül több dolgozó nem tudna részt venni a különböző továbbképzéseken.

– Intenzívesek, aneszteziológusok képzésére csak az elmúlt évben több mint 800 ezer forintot fordítottak a teljes, szinte a teljes költségét, emellett több millió forintot, 3 millió forintot elért a továbbképzések finanszírozása, de ugyanígy segítettek eszközökben, az elmúlt időszak egyik nagy eredménye az alapítvány segítségével gépjárművet tudtunk vásárolni – részletezte Weisz Péter főigazgató.

Emellett a sebészet kapott egy speciális 2 millió forintos műszert, továbbá betegtextíliákat is tudtak a segítségükkel vásárolni.

– 25 éves az alapítvány, az egy negyed évszázad. Ez az alapítvány kifejezetten a kórházban dolgozók megsegítésére, anyagi támogatására alakult – ismertette Matus Miklós, az alapítvány elnöke.

Fontos tudni, hogy felajánlásokat azok a civil szervezetek kaphatnak, amelyek szeptemberig regisztráltak a NAV-nál és megfelelnek a támogatás feltételeinek, valamint a technikai számmal rendelkező egyházak.
A felajánlásokat május 22-ig lehet eljuttatni a NAV-hoz.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság