Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Házhoz megy a rendőrség

Házhoz megy a rendőrség

A korábbi évek pozitív eredményei alapján idén is folytatódik a rendőrség által két éve útjára indított „Házhoz megyünk” programja, melynek célja, hogy a lakosok első kézből, szakemberektől kapjanak bűnmegelőzési tanácsokat. A rendőrség munkatársai legutóbb a gyöngyösi plázában voltak jelen, ahol különböző vagyonvédelmi eszközöket javasoltak a lakosoknak, és jó tanácsokkal látták el őket, hogy megelőzzék a betöréseket, lopásokat.

Rács az ablakon, mozgásérzékelő lámpa, riasztó felszerelése. Csak egy pár olyan vagyonvédelmi eszköz, amely segítségünkre lehet, hogy távol tartsuk a betörőket. De ezeken kívül is sokat tehetünk, hogy megóvjuk értékeinket és megelőzzük a betöréseket, lopásokat. Nem csak a vagyonvédelemről, hanem a bűnmegelőzésről kaphat szekértőktől tanácsokat az, aki részt vesz a rendőrség „Házhoz megyünk” programján.

– Itt szeretnénk a lakosság figyelmét felhívni, illetve az érdeklődőket tájékoztatni, hogy milyen praktikákkal, módszerekkel lehet elkerülni azt, hogy áldozattá váljanak, illetve, hogy a különböző vagyontárgyaikat minél nagyobb biztonságban tudják – mondta Szűcs Ferenc, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály vezetője.

Hirdetés
cinema-bridge

Ha nyaralni, utazni készülünk, ne tartsunk otthon készpénzt, illetve nagyobb értékű ékszereket, és válasszunk különböző vagyonvédelmi eszközöket, hogy megóvjuk otthonunkat -ebben szintén tudnak segíteni a rendőrség munkatársai. Szűcs Ferenc hozzátette: nem feltétlen kell elutaznunk, hogy betörőktől tartsunk, és bár csökkent az utóbbi időben kevesebb a házalós csaló, érdemes felkészülten ajtót nyitni az ismeretleneknek.

– Arra figyeljünk oda, amit mondtunk korábban is, hogy a szolgáltatók, az önkormányzat nem szokott különböző emberekkel pénzt visszajuttatni, illetve különböző szolgáltatásokat helyszínen rendeztetni az állampolgárokkal – figyelmeztetett.

Ebben az évben a rendőrök a gyöngyösi plázában várják a lakosokat minden hónap utolsó hetén, hétköznaponként 13 és 15 óra között.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság