Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érkeznek a kárbejelentések

Érkeznek a kárbejelentések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tízszeresére nőtt a kárbejelentések száma Gyöngyös és térségében a szombati ítéletidőt követően- az egyik biztosító társaság felmérése szerint. Az elmúlt 2 napban mintegy 650 kárbejelentés érkezett hozzájuk, főként beázások, vagy az épület, különböző elemeinek megrongálódása miatt. A szakemberek megerősített ügyfélszolgálattal várják a telefonhívásokat, de érdemes minél hamarabb jelezni, és fontos, hogy dokumentálják az esetet.


Beázott plafon, lyukak a redőnyön – ezeket a képeket a hétvégi ítéletidő után készítette egy karácsondi lakos.
Ezen a videón pedig jól látszik, hogy a nagy mennyiségű jég teljesen elveri az autót.
Gyöngyös és térségében többszörösére, megközelítőleg tízszeresére nőtt a kárbejelentések száma az elmúlt néhány napban, a szombati vihart követően – nyilatkozta televíziónknak Szabó Imre főosztályvezető, aki hozzátette: a társaság hétfő reggel óta megerősített ügyfélszolgálattal várja a bejelentéseket.

– Gyöngyös térségéből 650 kárbejelentés érkezett hozzánk eddig a társaságunkhoz. Jellemzően, már akinek káreseménye történt, az be is jelentette, tehát ennél sokkal több már nem várható. A legtöbb kárbejelentés az jégverés és felhőszakadás miatt történt. A kárképek vegyesek – mondta el Szabó Imre, a Groupama Biztosító Szolgáltatási Centrum főosztályvezetője.

– Előfordulnak beázások, és akár a tetőszerkezetnek, akár az épület más elemeinek a rongálódása. Ezek elég vegyes képet mutatnak, bár összegszerűségileg azt mondhatjuk, hogy nagyjából a vagyonkár-rendezés tekintetében átlagosnak tekinthető, tehát ilyen 80-100 ezer forintos átlagosan a károk nagysága, nyilván ennél vannak jóval nagyobbak is, és vannak jóval kisebb összegű károk is – magyarázta.

Hirdetés
cinema-bridge

Fontos tudni, hogy aki még nem jelentette be a kárt, az minél hamarabb tegye meg – erre hívta fel a figyelmet a MABISZ sajtóreferense.

– Ez általában a magyarországi szerződéseknél 2, 3, 3, 5 nap, de azt el kell mondani, hogy a biztosítók akkor sem zárkóznak el a kártérítés megfizetésétől, hogy ha ezt az időkorlátot elmulasztjuk, az azonban nagyon fontos, hogy rekonstruálni lehessen a történteket, tehát ennek érdekében érdemes minél előbb bejelenteni és betartani ezt az időkorlátot – sorolta Gilyén Ágnes.

A szakemberek arra kérik az érintetteket, hogy dokumentálják a károkat, vagyis érdemes 1-2 fényképet készíteni, illetve előzzük meg a további károkat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
ko-Logikus - környezetvédelmi magazin
18:36
Reklám
18:40
Nézőtér - kulturális magazin
19:11
Reklám
19:14
Fejezetek Magyarország közlekedéstörténetéből 14. rész
19:44
Kilátó - megyei magazin
20:11
Reklám
20:14
pusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
20:30
Képújság