Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hősökre emlékeztek

A hősökre emlékeztek

Megemlékezést tartottak a Magyar Honvédelem, valamint a Magyar Hősök napja alkalmából Gyöngyösön. Az ünnepi rendezvény előtt katonatörténeti vándorkiállításra várták az érdeklődőket a Tiszti Kaszinóba, ezt követően pedig a honvédség, a város, valamint több civil szervezet képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúit a Huszár szobornál.

„Isten után legszebb név a honvéd” című katonatörténeti kiállítással hangolódtak a szervezők a honvédelem és a hősök napjára. A Tiszti Kaszinóban megnyíló fotósorozat a magyar honvédség másfél évszázados történetét mutatja be, amely a Heves Megyei Védelmi bizottság szerint méltó nyitánya lehet a megemlékezésnek.

– Itt Gyöngyösön a jelentőségét az adja meg, hogy ma van a hősök napi megemlékezés és ennek az alkalmából gondoltuk azt, hogy a kiállítás anyagát hozzáillesztjük ehhez a programhoz, bemutatva a helyieknek azt, hogy a honvédség hogyan élt ’48-tól napjainkig – mondta Bozsákovics László alezredes, a Heves Megyei Védelmi Bizottság titkára.

Hirdetés

A kiállítás megnyitója után a honvédség, a város, valamint több civil szervezet képviselői a Huszár szobornál gyülekeztek, hogy a megemlékezés folytatásaként meghallgassák dr. Tatár László alpolgármester ünnepi beszédét, amelyben nem csak a honvédség rendszerváltást megelőző történetéről, hanem az azt követő időszakról, valamint a honvéd mindenkori kötelességeiről is megemlékezett.

– A rendszerváltás egyik nagy vívmánya volt az is, hogy a magyar haderő újra visszakaphatta a magyar honvédség nevet. A jelenkor magyar honvédei azonban nem csupán a név örökösei, hanem azon örök értékeknek, hazaszeretetnek, jövőből jövő elhivatottságuknak jellemzői, amit elődeik képviseltek – fogalmazott.

Az ünnepi beszédet követően a résztvevők főhajtással tisztelegtek a magyar hősök előtt, majd elhelyezték a megemlékezés koszorúit a szobor talapzatánál.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. - Nyitógála - Kanada
19:20
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. - Nyitógála - Mexikó
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság