Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hősökre emlékeztek

A hősökre emlékeztek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megemlékezést tartottak a Magyar Honvédelem, valamint a Magyar Hősök napja alkalmából Gyöngyösön. Az ünnepi rendezvény előtt katonatörténeti vándorkiállításra várták az érdeklődőket a Tiszti Kaszinóba, ezt követően pedig a honvédség, a város, valamint több civil szervezet képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúit a Huszár szobornál.

„Isten után legszebb név a honvéd” című katonatörténeti kiállítással hangolódtak a szervezők a honvédelem és a hősök napjára. A Tiszti Kaszinóban megnyíló fotósorozat a magyar honvédség másfél évszázados történetét mutatja be, amely a Heves Megyei Védelmi bizottság szerint méltó nyitánya lehet a megemlékezésnek.

– Itt Gyöngyösön a jelentőségét az adja meg, hogy ma van a hősök napi megemlékezés és ennek az alkalmából gondoltuk azt, hogy a kiállítás anyagát hozzáillesztjük ehhez a programhoz, bemutatva a helyieknek azt, hogy a honvédség hogyan élt ’48-tól napjainkig – mondta Bozsákovics László alezredes, a Heves Megyei Védelmi Bizottság titkára.

Hirdetés
cinema-bridge

A kiállítás megnyitója után a honvédség, a város, valamint több civil szervezet képviselői a Huszár szobornál gyülekeztek, hogy a megemlékezés folytatásaként meghallgassák dr. Tatár László alpolgármester ünnepi beszédét, amelyben nem csak a honvédség rendszerváltást megelőző történetéről, hanem az azt követő időszakról, valamint a honvéd mindenkori kötelességeiről is megemlékezett.

– A rendszerváltás egyik nagy vívmánya volt az is, hogy a magyar haderő újra visszakaphatta a magyar honvédség nevet. A jelenkor magyar honvédei azonban nem csupán a név örökösei, hanem azon örök értékeknek, hazaszeretetnek, jövőből jövő elhivatottságuknak jellemzői, amit elődeik képviseltek – fogalmazott.

Az ünnepi beszédet követően a résztvevők főhajtással tisztelegtek a magyar hősök előtt, majd elhelyezték a megemlékezés koszorúit a szobor talapzatánál.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Nyitógála - Peru
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Indonézia
16:03
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
19:02
Reklám
19:05
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:32
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság