Kezdőlap » Hírek - Aktuális » “Tegyünk igazságot”

“Tegyünk igazságot”

Az egészségügyet, az oktatást és a szociális alapellátást érintő módosító csomagot terjeszt a parlament elé az MSZP, azzal a céllal, hogy igazságot tegyenek – ezt dr. Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője mondta sajtótájékoztatóján. Orosz Bálint János, a Heves Megyei Közgyűlés képviselője a hétvégi ítéletidő kapcsán kiemelte: hatalmas gond, hogy sok településen nem megoldott a csapadékvíz elvezetés, annak ellenére, hogy adottak a pályázati források. Sérelmezte, hogy több község is kimaradt a TOP-os pályázatból.

– Akinek kevesebb van, kapjon többet, akinek több, az járuljon hozzá mások megsegítéséhez – mondta dr. Tóth Bertalan, aki hozzátette: igazságtalanság egyebek mellett az, hogy a kiskeresetű dolgozók adóterhe a legmagasabb.

– Miközben a jobb módúaknak, akiknek már amúgy is jobban megy, azoknak többet ad, a kiskeresetű dolgozóktól pedig többet vesz el. Ez látszik az adórendszerből, ez az igazságtalanság látszik az egészségügyben, oktatásban a társadalmi ellátások során, ezért mi egy olyan módosító csomagot fogunk benyújtani, ami arról szól, hogy hogyan tehetünk igazságot – fogalmazott.

Hirdetés

Orosz Bálint János, kiemelte: nagy gond, hogy a megyében sok helyen nem megoldott a csapadékvíz elvezetés. Ugyan adottak a pályázati források, mégsem használják ki a települések. Azt is sérelmezte, hogy több község is kimaradt a TOP-os pályázatból.

– Sok olyan település maradt ki a TOP-os pályázatból, akik egészségügyre pályáztak, mint például Markaz, Kisnána. Égető szükség lenne nekik az egészségügy fejlesztésére, valamint 2 olyan pályázatot utasítottak el, akiket most is elöntött a víz, Nagyút, illetve Boldog. Én azt javaslom a polgármestereknek, akik a TOP-os pályázat második körére számítanak, hogy gondolják át, hogy mire pályáznak – mondta.

Az önkormányzatiságot módszeresen leépíti a kormány, és nem lesznek önkormányzati választások sem 2018 után – így véli Érsek Zsolt, az MSZP Heves Megyei Területi Szövetségének elnöke, aki szerint, ha nem történik változás, akkor mindhiába küzdöttek elődeink 1990-ben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság