Kezdőlap » Hírek - Aktuális » “Tegyünk igazságot”

“Tegyünk igazságot”

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egészségügyet, az oktatást és a szociális alapellátást érintő módosító csomagot terjeszt a parlament elé az MSZP, azzal a céllal, hogy igazságot tegyenek – ezt dr. Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője mondta sajtótájékoztatóján. Orosz Bálint János, a Heves Megyei Közgyűlés képviselője a hétvégi ítéletidő kapcsán kiemelte: hatalmas gond, hogy sok településen nem megoldott a csapadékvíz elvezetés, annak ellenére, hogy adottak a pályázati források. Sérelmezte, hogy több község is kimaradt a TOP-os pályázatból.

– Akinek kevesebb van, kapjon többet, akinek több, az járuljon hozzá mások megsegítéséhez – mondta dr. Tóth Bertalan, aki hozzátette: igazságtalanság egyebek mellett az, hogy a kiskeresetű dolgozók adóterhe a legmagasabb.

– Miközben a jobb módúaknak, akiknek már amúgy is jobban megy, azoknak többet ad, a kiskeresetű dolgozóktól pedig többet vesz el. Ez látszik az adórendszerből, ez az igazságtalanság látszik az egészségügyben, oktatásban a társadalmi ellátások során, ezért mi egy olyan módosító csomagot fogunk benyújtani, ami arról szól, hogy hogyan tehetünk igazságot – fogalmazott.

Hirdetés

Orosz Bálint János, kiemelte: nagy gond, hogy a megyében sok helyen nem megoldott a csapadékvíz elvezetés. Ugyan adottak a pályázati források, mégsem használják ki a települések. Azt is sérelmezte, hogy több község is kimaradt a TOP-os pályázatból.

– Sok olyan település maradt ki a TOP-os pályázatból, akik egészségügyre pályáztak, mint például Markaz, Kisnána. Égető szükség lenne nekik az egészségügy fejlesztésére, valamint 2 olyan pályázatot utasítottak el, akiket most is elöntött a víz, Nagyút, illetve Boldog. Én azt javaslom a polgármestereknek, akik a TOP-os pályázat második körére számítanak, hogy gondolják át, hogy mire pályáznak – mondta.

Az önkormányzatiságot módszeresen leépíti a kormány, és nem lesznek önkormányzati választások sem 2018 után – így véli Érsek Zsolt, az MSZP Heves Megyei Területi Szövetségének elnöke, aki szerint, ha nem történik változás, akkor mindhiába küzdöttek elődeink 1990-ben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Nyitógála - Peru
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Indonézia
16:03
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
19:02
Reklám
19:05
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:32
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság