Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Helyesírók versenye

Helyesírók versenye

155 kisdiák jelentkezett idén a 23. Horváth Attiláné városi helyesíró versenyre, amelyet a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola alsó tagozatos munkaközössége szervezetett meg. Céljuk a versennyel, hogy felhívják a figyelmet a helyesírás fontosságára és fejlesszék a gyerekeket. Az ünnepélyes eredményhirdetésen az intézmény igazgatója hangsúlyozta: nem szabad elfeledkezni anyanyelvünk helyesírásáról, hiszen ma, a szleng, a rövidítések korában már egyre kevesebb figyelmet szentelnek ennek.

Másodikos, harmadikos és negyedikes ünneplőbe öltözött diákok ülnek a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában. Izgatottak, pedig a nehezén már túl vannak. Két fordulón át kellett bizonyítaniuk, hogy ők a legjobb helyesírók a városban.

– Vannak mondatkiegészítések, pótlások, és legnehezebb a j, ly helyes alkalmazása, és feladattípusok közé tartozik a tollbamondás, amely mindkét fordulóban megtalálható, a tollbamondás feladat mindig az aktuális helyesírási nehézséghez kapcsolódik – sorolta Alácsné Kapás Katalin intézményvezető-helyettes.

Hirdetés
cinema-bridge

Az idei, vagyis a 23. versenyre 155 alsós diák jelentkezett, és ebben az évben a megnövekedett támogatásoknak köszönhetően minden évfolyamon 14 diákot tudtak jutalmazni. A másodikosok közül több helyezésnél is holtverseny alakult ki, Petrovics Dóra az első helyen végzett.

A negyedikesek közül a házigazda iskola tanulója, Kovács Lili bizonyult a legjobbnak, ő a különdíjat is megkapta. Ő két éve is kipróbálta magát, de azt mondta: az idei verseny számára okozott fejtörést.

Az eredményhirdetésen az intézményvezető hangsúlyozta: a mai világban már egyre fontosabb, hogy a gyerekek megtanuljanak helyesen írni, a szleng, a rövidítések és az internetes nyelv korában.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság