Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös a regattán

Gyöngyös a regattán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös is indul a Nemzeti Regatta elnevezésű vitorlásversenyen az idén. A hétvégén, június 10-11-én, 50 város részvételével rendezik meg a Balatont népszerűsítő, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A rendezvény kiváló alkalmat kínál a város és a Mátra népszerűsítésére is. A két nap alatt Siófokra látogató 50 település saját gasztronómiai és turisztikai értékeit, hagyományait és nevezetességeit kültéri sátorstandon mutathatja be.

A Medina nevű hajó fedélzetén, 1 kapitány és 6 fős legénység rajtol majd el a június 10-én, szombaton, a siófoki kikötőből a város képviseletében. Gyöngyös is meghívást kapott a második alkalommal megrendezésre kerülő Nemzeti Regattára- mondta a tájékoztatón Hiesz György polgármester.

A Magyar Vitorlás Szövetség szakmai bonyolításában, az amatőr vitorlásversenyen, 50 település vesz részt és mutatkozik be. Gyöngyös csapata szombaton, 14 órakor, a III.futamban száll vízre, a sorsolás útján kiválasztott Balatonfüred, Balatonmáriafürdő, Balatonboglár, Szigliget és Budapest csapataival versenyezve.

A településükre jellemző ízek, borok bemutatására a Települési Ízek Versenye ad lehetőséget. Az Ízek utcájában, Nagy Zoltán királyi főszakács palóclevesét kóstolhatják majd meg a résztvevők. A polgármester reméli, a vitorlásversenyen sikerül hírverést csinálni Gyöngyösnek és Mátrának.


Tovább az archívumra