Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Három kérdés

Három kérdés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A törvények mindenkire vonatkoznak címmel tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Dr. Tatár László. A Fidesz-KDNP 3 kérdésre várja a választ Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől. Ezeket hozták nyilvánosságra a mai nap folyamán.

Minden országgyűlési képviselőnek szavahihetőnek kell lennie, amit az eddigi munkásságával kell bizonyítania Dr. Tatár László szerint. A Fidesz-KDNP tagja Vona Gáborhoz intézett kérdéseket mai sajtótájékoztatóján, amikre választ vár.

Hirdetés

– Mint jogkövető magyar állampolgár, törvények felettinek tartja-e magát, hogy megengedheti azt, hogy egy bírósági idézésre már második alkalommal nem jelent meg az Egri Törvényszék előtt. Várom a válaszát, hogy miért – mondta.

A második megfogalmazott kérdés a bírósági tárgyalástól való távolmaradás indokára vonatkozik.

– A bírósági megkeresésre azt az indoklást adta, hogy azért nem tudott a bíróság, az Egri Törvényszék előtt megjelenni, mert akkor plenáris ülést tartott a Jobbik elnöksége, illetve frakcióülést tartottak. A kiadott sajtóközlemények szerint ugyanakkor, amit a jobbik sajtócsoportja adott ki, az adott időpontban semmilyen rendezvény nem volt – sorolta.

Dr. Tatár László szerint míg a Jobbik elnöke folyamatosan gyöngyösi lakosként aposztrofálja magát, a közéletben inkább budapestiként viselkedik. A sajtótájékoztatón feltett harmadik kérdés Vona Gábor lakhelyét hivatott tisztázni. Dr. Tatár László elmondta, kérdéseit addig teszi fel újra és újra, amíg választ nem kap azokra.

A Jobbik levélben reagált a kérdésekre, melyben azt írják: a Fidesz a saját pártsajtójára való hivatkozással hazudott Vona Gáborról. A Jobbik elnökének, akit tanúként akart meghallgatni a bíróság az őt egyébként nem érintő perben hivatalos elfoglaltsága volt. Távolmaradását mindkét esetben írásban jelezte az Egri Törvényszék felé. Ezenkívül Vona Gábor írásban is elküldte már az üggyel kapcsolatos tanúvallomását.
A Jobbik elnöke soha nem tagadta, hogy munkája miatt egy fővárosi albérletben él, így a hivatalos lakcíme is budapesti. Ettől függetlenül gyakran tartózkodik szülővárosában, hiszen Gyöngyös és környéke szívügye.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság