Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Defibrlillátor-térkép

Defibrlillátor-térkép

Elkészült Heves Megye defibrillátor térképe. A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezetével együttműködésben egy országos méretű kezdeményezéshez csatlakozva elkészítette Heves megye nyilvánosan elérhető félautomata defibrillátorainak feltérképezését és digitális felületen való megjelenítését. A térkép létrehozása segíthet rávilágítani a laikus elsősegélynyújtás, az időben megkezdett újraélesztés fontosságára. Gyöngyösön és Sástón összesen 3 készülék érhető el szükség esetén.

Így néz ki Heves Megye defibrillátor térképe. A piros jelzések egy-egy készülék fellelhetőségét mutatják. A kezdeményezés célja az volt, hogy a defibrillátorok pontos elérhetőségei és maguk a készülékek szükség esetén bárki számára hozzáférhetővé váljanak, hiszen nem csak egészségügyi szakemberek, hanem laikusok is tudják használni.

Hirdetés

Gyöngyösön a Damjanich úti orvosi ügyeleten, a nagy buszpályaudvaron és Sástón a Turisztikai Centrumban érhető el ilyen félautomata defiblillátor.

Heves Megyében összesen 50 készüléket sikerült regisztrálni és megjeleníteni a térképen.

Ezek a készülékek bárki érdekében elsősegélynyújtásra felhasználhatók.
A kezdeményezők bíznak abban, hogy a térkép létrehozása segíthet rávilágítani a laikus elsősegélynyújtás, az időben megkezdett újraélesztés fontosságára.

A hirtelen szívhalál hátterében az esetek nagy többségében a kamrai ritmuszavar áll, melynek rendezésére a félautomata defibrillátorok alkalmazása már a laikus elsősegélynyújtásban lehetőséget teremthet.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:03
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság