Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Defibrlillátor-térkép

Defibrlillátor-térkép

Elkészült Heves Megye defibrillátor térképe. A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezetével együttműködésben egy országos méretű kezdeményezéshez csatlakozva elkészítette Heves megye nyilvánosan elérhető félautomata defibrillátorainak feltérképezését és digitális felületen való megjelenítését. A térkép létrehozása segíthet rávilágítani a laikus elsősegélynyújtás, az időben megkezdett újraélesztés fontosságára. Gyöngyösön és Sástón összesen 3 készülék érhető el szükség esetén.

Így néz ki Heves Megye defibrillátor térképe. A piros jelzések egy-egy készülék fellelhetőségét mutatják. A kezdeményezés célja az volt, hogy a defibrillátorok pontos elérhetőségei és maguk a készülékek szükség esetén bárki számára hozzáférhetővé váljanak, hiszen nem csak egészségügyi szakemberek, hanem laikusok is tudják használni.

Hirdetés

Gyöngyösön a Damjanich úti orvosi ügyeleten, a nagy buszpályaudvaron és Sástón a Turisztikai Centrumban érhető el ilyen félautomata defiblillátor.

Heves Megyében összesen 50 készüléket sikerült regisztrálni és megjeleníteni a térképen.

Ezek a készülékek bárki érdekében elsősegélynyújtásra felhasználhatók.
A kezdeményezők bíznak abban, hogy a térkép létrehozása segíthet rávilágítani a laikus elsősegélynyújtás, az időben megkezdett újraélesztés fontosságára.

A hirtelen szívhalál hátterében az esetek nagy többségében a kamrai ritmuszavar áll, melynek rendezésére a félautomata defibrillátorok alkalmazása már a laikus elsősegélynyújtásban lehetőséget teremthet.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
ko-Logikus - környezetvédelmi magazin
18:36
Reklám
18:40
Nézőtér - kulturális magazin
19:11
Reklám
19:14
Fejezetek Magyarország közlekedéstörténetéből 14. rész
19:44
Kilátó - megyei magazin
20:11
Reklám
20:14
pusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
20:30
Képújság