Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyugtalan lakosok

Nyugtalan lakosok

Lakossági fórumot tartottak a Felsővárosi Általános Iskolában, amelynek témája a körzet közbiztonsági állapota volt. A fórumon elhangzott, hogy nagymértékben megemelkedett többek között a viráglopások, a garázdaság, kábítószer fogyasztás illetve a gyorshajtások száma is a városrészen. A lakosok a probléma megoldását és nagyobb rendőri jelenlétet várnak.

A felsővárosban elszaporodó bűnesetek miatt tartott lakossági fórumot Faragó Tamás és Kévés Tamás önkormányzati képviselő, de az eseményen részt vett Balogh Tibor rendőrkapitány is. Mindannyian arra hívták fel a figyelmet, hogy merjenek a lakosok bejelentést tenni, és ha kell tanúskodni is, ha bűnesetet tapasztalnak.

Hirdetés

– Nagyon sok olyan ötlet, és először is panasz, nyilvánvalóan, ez természetes, és nagyon jó ötletek is merültek föl, hogy hol lehetnek olyan gócpontok és milyen módon próbáljuk meg ezt a problémát kezelni. Nagyon örülök, hogy a rendőrség is itt volt, illetve a városrendészet is és azért egy-két hasznos információt, illetve ők is egyből találkozhattak evvel a problémával és a lakosságot érintő problémával. Én azt gondolom, hogy el kell indulni ezen és látni kell mindenkinek azt, hogy mit tud ebben segíteni, mit tud tenni – fogalmazott Kévés Tamás önkormányzati képviselő, alpolgármester.

A lakosok többek között szemetelésről, ismétlődő viráglopásokról, rongálásról, kábítószer fogyasztásról és randalírozó fiatalokról számoltak be.

Balogh Tibor rendőrkapitány azt mondja, folyamatosan javul Gyöngyös közbiztonsági állapota, ennek ellenére a lakosok nagyobb rendőri jelenlétet várnak az utcákon.

Kévés Tamás szerint a kamerarendszer és a fokozott figyelem segítségével megelőzhetők, vagy felderíthetők a bűnesetek, de ehhez összefogásra is szükség van.

– A kábítószertől kezdve én azt mondom, hogyha valakinek a virágját ellopják, az is bűncselekmény. És az utóbbi időben olyan szintű ennek a megléte, hogy azt gondolom, hogy mindenképpen összefogás szükségeltetik hozzá, mind a lakók részéről, mind a rendőrség, a városrendészet és nyilvánvalóan a város vezetése részéről is – ecsetelte Kévés Tamás.

A lakossági fórumon többen kifejezték, örülnek, hogy a rendőrség is jelen volt az eseményen és mielőbbi megoldást várnak a körzetekben tapasztalható problémákra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság