Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ingyenes vércukorszint-mérés gyerekeknek

Ingyenes vércukorszint-mérés gyerekeknek

Vércukorszint-mérésre várják a nyári szünet végéig a gyöngyösi gyerekeket dr. Mangó Gabriella háziorvosi rendelőjében. A vizsgálat ingyenes, csupán egy telefonos bejelentkezésre van szüksége annak, aki szeretne megbizonyosodni arról, hogy nincs gyermekének kialakulófélben lévő cukorbetegsége.

Ismerkedik a vércukorszint mérésnél használt ujjbegyszúró készülékkel Csenge. Édesanyjával vércukorszint mérésre érkeztek. Az egész nyáron tartó ingyenes szűrővizsgálattal kapcsolatban a szülőknek csupán egy dolgot kell észben tartaniuk.

Hirdetés
cinema-bridge

-. Nem éhgyomri vércukrot nézünk, hanem étkezés utánit. Kérnénk arra a szülőket, hogyha lehet, akkor vagy egy kakaós csigát, vagy egy gyümölcslevet etessenek, vagy itassanak meg a gyerekükkel és rá két órára hozzák a vércukorszint mérésre. Úgy, hogy közben a gyerek ne szaladgáljon, ne kilométereket gyalogoljon. Beteszik a kocsiba, úgy hozzák el, vagy a rendelőben etetik meg és itt megvárják a két órát, hogy ne fals, negatív eredményeket kapjunk – magyarázta dr. Mangó Gabriella.

Az ingyenes szűrés lehetőségét már az idősebb gyerekek is értékelik.

Az elmúlt közel egy hónapban sokan éltek már a lehetőséggel.

– Hatvan fölött vagyunk már, aminek nagyon örülök. Ebből kettőt találtunk olyat, akinek vagy ismételni kell majd a vizsgálatot, vagy pedig tovább küldtük a körzeti orvosához, hogy intézze a további sorsát. Kettőnél pedig a nagyon alacsony értékek miatt felhívtuk a figyelmet az egészséges étkezésre – sorolta a háziorvos.

A vizsgálat célja elsősorban a prevenció. De ha valaki azt tapasztalja, hogy a gyereke a megszokottnál bágyadtabb, sokat alszik, sok folyadékot fogyaszt, vagy sokat eszik, mégis fogy, érdemes elvégeztetni a vizsgálatot.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság