Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Táboro-zoo

Táboro-zoo

9. alkalommal rendezték meg a Gyöngyösi Állatkert ZOO táborát, amely mindig nagy sikert arat az érdeklődők körében. 5 héten keresztül, heti lebontásban, átlagosan 25 diákot fogadtak. Táplálkozás, életmód, szaporodás, és gondozói feladatok – ezekről kellett számot adniuk a gyerekeknek a hét folyamán. De természetesen nem csak a tanulásról szól ez a tábor – ugrálóvár, lovaglás és vetélkedő is várta őket. Az utolsó turnust jövő héten bonyolítják le.

A gyűrűsfarkú makik jellemzőit sorolják a gyerekek a Kisállatkert ZOO táborában. Az itt tanultakat minden tábor végén, játékos formában kérik számon, a kicsiken. Ezt követően pedig munkafüzetet töltenek ki.

Hirdetés

– Minden nap van egy ilyen lap, amit ki kell tölteni. Ezt ők holnap egy mappa formájában, illetve fotókkal, ami itt van a kezemben, azt meg is kapják. Hát ugye vissza kell mondani, azt, amit én délelőtt elmesélek nekik, és hogy rögzüljön ezt ugye le is kell írni. És nem véletlenül a gyűrűsfarkú makikkal zárjuk a tanulási hetet, mert ugye péntek az már egy lazább, akkor már nem tanulunk, inkább csak játszunk, és a holnapi nap lesz az, amikor a gyűrűsfarkú makikhoz ötös csoportokban bemegyünk – mesélte Barcai Henrietta, a Gyöngyösi Állatkert tulajdonosa.

Ez pedig csak a táborozóknak lehetséges, és alig várják már.

Természetesen nem csak a tanulásról szól ez a tábor – kézműveskedés, lovaglás és vetélkedő is várta a résztvevőket, legtöbbjüket mégis a tudásvágy vezérelte.

Másfél hónap alatt közel 130 gyermek élvezhette az állatkert vendégszeretetét, és tanulhatott nagyon sok érdekességet az állatokról.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság