Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai konferencia

Szakmai konferencia

„A hamvaiból többször újjáépült város” címmel tartanak szakmai konferenciát Gyöngyösön. A programot a Város- és Faluvédők Szövetségének 36. Országos Találkozója keretein belül rendezték meg. A 3 napos eseményre az ország minden pontjáról érkeztek egyesületi tagok.

Dr. Végh Attila Gyöngyös című versével nyitották meg a Város- és Faluvédők Szövetségének Országos Találkozóját. A szakmai konferencián olyan szervezetek küldöttei vesznek részt, akik saját településük értékeinek védelmét tűzték ki célul. A találkozó helyszínének kiválasztása nem volt véletlen.

Hirdetés

– Ebben az évben emlékeztünk, emlékezünk a nagy gyöngyösi tűzvész 100 éves évfordulójára. 1971-ben, ugye az egész város leégett. Újjá épült, új arculata alakult ki és mi erről szerettünk volna egy kicsit megemlékezni és megmutatni azoknak, akik ide látogatnak hozzánk, hogy hogyan is épül Gyöngyös, hogyan is szépül Gyöngyös, mi történt az elmúlt 100, 50, 20, 10 évben – mondta Báryné dr. Gál Edit, a Gyöngyösi Városszépítő és Védő Egyesület elnöke.

A résztvevők a városunkban töltött három nap alatt megismerkedhetnek Gyöngyössel, de lehetőségük van a tapasztalatcserére is.

– Ha van 240 egyesület, amiről tudunk és abból 70 összejön, akkor az már mégis egy tömeg és akkor annak a 70 vagy 80 egyesületnek, amennyien jönnek, vannak tapasztalataik, amiket át tudnak a másiknak adni. Miért kéne mindenkinek a saját honában kitalálni, hogy hogyan kell hozzászólni az arculati kézikönyv csinálásához, ami most újabban kötelező, amikor a másik már tudja – fogalmazott Ráday Mihály, a Hungaria Nostra elnöke.

Az ország minden pontjáról érkező egyesületi tagokat Hiesz György köszöntötte.

– Remélem, hogy sikerül egy pár olyan napot itt eltölteni Gyöngyösön, ami szakmailag is és picit azt gondolom, hogy a város, vagy a környék nevezetességeit, látványosságait, érdekességeit megismerve picit más képet kapnak talán Gyöngyösről – mondta Hiesz György polgármester a résztvevőknek.

A rendezvény zárásaként Gyöngyös átadja a stafétát a szombathelyi egyesületnek, jövőre ugyanis ők adnak otthont a találkozónak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. - Nyitógála - Kanada
19:20
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. - Nyitógála - Mexikó
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság