Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Biztonságosabb játszóterek

Biztonságosabb játszóterek

Tíz játszóteret kerítenek körbe idén közmunkások. Az első helyszínen, a Warga László utcában tegnap be is fejezték a munkát, meg is történt a terület átvétele. Az egész nyáron át tartó beruházások az új közfoglalkoztatási program keretében valósulhatnak meg.

Az átadás előtti utolsó simításokat végzik a munkások a Warga László utcai játszótér kerítésén. A beruházás megvalósulása nagy segítséget nyújt a szülőknek, valamint a játszótéri szabályzat betartatását is egyszerűbbé teszi.

Hirdetés
cinema-bridge

– A szülők annak örülnek, hogy a gyermekektől nyugodtan le tudnak ülni egy jót beszélgetni, hiszen a gyerekek nem szaladnak ki, és azért figyeljük meg ezt a játszóteret, körbe-körbe autóút övezi, ami eddig veszélyes volt, ezt sikerült most kiküszöbölnünk. A másik pedig az, hogy szemmel láthatóan jóval kevesebb a hétvégenti randalírozás, rongálás, vagyis nekünk kevesebbet kell javítanunk hét elején, ami egyébként jellemző volt – sorolta Boros Vince városgazda.

A munkálatokat közfoglalkoztatottak végzik, így sokkal kisebb összegből meg lehet valósítani egy-egy ilyen fejlesztést, mintha vállalkozó végezné azt.

– Mivel a közfoglalkoztatotti kollégák javarészt állami finanszírozásból 85%-os támogatásába kerül a bérük, illetve pályázati támogatásból nyertük a kerítés anyagát, így minimálisra tehető a belekerülési költség. Közel 100 ezer forintban mérhető. Hogyha ezt vállalkozó készítette volna, 1,5 millió forintba került volna ez az egész – tette hozzá a városgazda.

Az önkormányzat közel 700 méter kerítésanyagot vásárolt, így a játszótér körülkerítések tovább folytatódnak a nyár folyamán. A munkálatok a Huszár utcában, a Bajcsy-Zsilinszki körúton folytatódnak. A tervek szerint idén 10 játszóteret kerítenek körbe, és tesznek ezzel biztonságosabbá.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. - Nyitógála - Kanada
19:20
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. - Nyitógála - Mexikó
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság