Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hot-dog, lángos, jégkrém

Hot-dog, lángos, jégkrém

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A forró nyári napsütés elől sokan menekülnek víz közelébe. A parton, a strandon pedig akár otthonról hozzák, akár a helyszínen veszik, mindenki fogyaszt valamit. A szokásos strandi ételek idén is népszerűek a fürdőzők körében, fontos azonban tudni azt, hogy teli hassal nem szabad a vízbe ugrálni, ugyanis szervezetünk ilyen gyorsan nem tudja feldolgozni.

Kicsik és nagyok egyaránt a büfében csillapítják éhségüket, szomjukat két hossz leúszása között. A szokásos strandi ételek idén is népszerűek, fontos az energia bevitel, leginkább a fiatalabb korosztály fárad ki a sok ugrálás, napozás és úszás hatására.

A készételek, a hamburger, a hot-dog, a kukorica vagy a lángos mellett szeretnek nassolni is a gyermekek, chipset és édességeket is előszeretettel fogyasztanak.

Előfordulnak olyanok is, akik a kevésbé zsíros ételeket preferálják, valamint azért vásárolnak inkább a víz közeli büfékben, mert félnek attól, hogy az otthonról hozott étel megromlik a napon.
Ilyen esetben érdemes egy hűtőtáskát beszerezni.

A napozás és a strandsportok hatására tehát elkerülhetetlenül úgy érezzük, hogy minden energiánkat elveszítettük, így mindenképpen fontos a megfelelő tápanyagok pótlása. Szakemberek szerint nem árt azonban odafigyelni arra, hogy mértékletesek legyünk, és a gyermekek sem ugráljanak teli hassal rögtön a medencébe.


Tovább az archívumra