Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egész héten fesztivál

Egész héten fesztivál

Megkezdődött a 17. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál Gyöngyösön. Összesen 7 ország táncosai mutatkoztak be a Katolikus Vak Bottyán János Szakközépiskola udvarán felállított szabadtéri színpadon. A fesztiválra Idén az egzotikus országok kaptak meghívást.

A hagyományokhoz hűen, a Vidróczki néptánc együttes nyitotta meg az idei Folklórfesztivált. Őket Lengyelország táncosai követték Sanok városából, akikkel testvérvárosi kapcsolatot ápol a város. Az est folyamán az összes vendég együttes bemutatkozott. Fellépett: Törökország, Peru, Canada, Mexikó és Indonézia.

Idén a fesztivál szervezői, az egzotikumra fektették a hangsúlyt.

Hirdetés

– A kiválogatott együttesek igazán egzotikusak, tehát Indonéziából, Peruból, Mexikóból, Canadából, Törökországból igazán egzotikus a kínálat, mert azt figyeltük meg, hogy a gyöngyösi közönség már egy picit unja itt az európai táncokat, már kezdi kitanulni aki sokszor volt már kezdi felismerni, hogy ez és az miben különbözik – sorolta Ombódi András művészeti vezető.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, nagyon népszerű az idén is a Nemzetközi rendezvény.

A Nemzetközi fesztiválra érkező táncosok még bőven tartogatnak látnivalót, ugyanis a hét mindennapján délután 4 órától tértáncokkal szórakoztatják az itt élőket, este pedig, táncházba várják mindazokat, akik szeretnék elsajátítani a vendég együttesek táncait.


Tovább az archívumra