Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városfejlesztés pályázatból

Városfejlesztés pályázatból

Rendkívüli testületi ülést tartott július végén Gyöngyös Város képviselő-testülete. A grémium a napirendek között tárgyalta a partnerségi rendeletet, valamint szó esett benyújtott és nyertes pályázatokról is. A legfontosabb döntéseket Fogadóóra című műsorunkban összegezték a képviselők.

Egy újonnan benyújtott pályázatról szavazott és egy nyertes pályázatot is útjára indított a városvezetés legutóbbi rendkívüli testületi ülésén. A képviselők döntöttek többek között a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda felújítási pályázat benyújtásáról is.

Hirdetés
cinema-bridge

– Amellett döntöttünk, hogy az udvar rovására két új csoportszoba épül, de hogy a gyerekektől ne vegyük el az udvart, jelentős közterületeket fogunk átadni nyugati és keleti irányban is hozzá fogunk több 100 m2-t az óvoda és a bölcsőde telkéhez csatolni. Ez egy 240-250 milliós pályázat – mondta el Hiesz György polgármester.

Tárgyalások folynak az ipari parkban megmaradt szabad iparterületek értékesítéséről. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, még idén elfogyhatnak azok a területek, amiket ki tud ajánlani a város befektetőknek. Egy 600 millió forintos pályázati forrásból pedig akár egy új iparterület kialakítására, közművesítésére, úthálózat fejlesztésére is sor kerülhet.

– Kerékpárút fejlesztés is lesz ezen a területen, már az is elképzelhető lesz, hogy a Gyár útig kerékpárral el lehet majd jutni a Karácsondi úttól. Ez által majd kerékpárral megközelíthetővé válik a jelenlegi ipari park 1 is és a majdani 2 is – sorolta Kiss Tivadar.

A Jobbik frakciója szerint az új iparterület kialakítása akár tízszeresére is növelheti az érintett földterületek értékét. A földfelvásárlások miatt ezért szerencsésebb lett volna a titoktartás.

– Nem biztos, hogy jó az, ha egy beruházást, vagy egy pályázatot úgy hozunk ide, hogy nem mi aratjuk le a hasznot teljes mértékben. Nyilvánvalóan abban az értelemben le fogjuk, hogy az ide települő vállalkozások az iparűzési adót és építményadót fizetnek nekünk. Viszont az, hogy amikor megjelenik a pályázat, már jóval előtte egy magánszemély szert tesz ottani telkekre – fejtette ki Kévés Tamás alpolgármester.

Mindezek mellett a partnerségi rendeletről, a városi ösztöndíj programról is tárgyalt, valamint az óvodások ingyenes úszás oktatásáról is döntött a grémium.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Bushmanok - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság