Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hamarabb érnek

Hamarabb érnek

Összeérnek a gyümölcsök a hőségben, és egyes fajták egy-két héttel hamarabb érnek, mint szoktak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kánikulában sokkal jobban fogy a dinnye, az őszibarack, a nektarin és a sárgabarack is, a hőségben több gyümölcsöt eszünk.

Jégvert, de édes és zamatos az őszibarack a fákon- mutatja Székely Zoltán a nemzeti Agrárkamara megyei elnöke, aki maga is őstermelő. Azt mondja, kevés ugyan a gyümölcs, a januári fagy és az áprilisi jégverés miatt 1/3-a a termés az elmúlt évihez képest, viszont ez a nagy hőség zamatosra érlelte a megmaradt gyümölcsöt. A közel 40 fokos kánikulában pedig a gyümölcsök összeértek.

Hirdetés

Ilyenkor a fák minél hamarabb szeretnének megszabadulni a gyümölcstől, és elhullajtják a termést – mondta el Székely Zoltán, az agrárkamara megyei elnöke.

A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a kánikulában sokkal több gyümölcs fogyott, több dinnyét és őszibarackot, sárgabarackot vásároltak a fogyasztók, annak ellenére, hogy nem olcsók.

Egyre többen főznek be befőttet, lekvárt a háziasszonyok- tette hozzá Székely Zoltán, a jégvert gyümölcsöknek is kiváló az élvezeti értéke, így biztos hungarikum kerül az üvegekbe a gazda szerint.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Bushmanok - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság