Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkormányzati ösztöndíj

Önkormányzati ösztöndíj

Már lehet pályázni az önkormányzat által meghirdetett ösztöndíj pályázatra. A havi 40 ezer forintos támogatásra azok adhatják be az igényüket, akik szociálisan rászorulók, nem töltötték be a 35. életévüket és a felhívásban szereplő képzéseken tanulnak.

Augusztus 31-éig várja az önkormányzat a jelentkezéseket az idén útjára indított felsőoktatási ösztöndíjra. A bekerülésnek vannak feltételei. A nappali és a levelező tagozatos hallgatóknak például gyöngyösi lakcímmel kell rendelkezniük, emellett bizonyos, a Károly Róbert Campuson folyó képzések is plusz pontot érnek.

– Például pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing szak, illetve egyéb ezzel egyenértékű képzések. A másik ilyen a védőnői képzés, amely bármely hazai felsőoktatási intézményben megtörténhet, illetve bármely hazai felsőoktatási intézményben tanuló műszaki képzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek – mondta el dr. Lakatos Rozália, a gyöngyösi polgármesteri hivatal személyügyi referense.

Hirdetés
cinema-bridge

Mindezek mellett a pályázó nem lehet idősebb 35 évesnél, a család egy főre jutó jövedelme pedig nem haladhatja meg az a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 250%-át. A havi 40 ezer forintot jelentő támogatásra olyanok is jelentkezhetnek, akik más fajta támogatásban is részesülnek.

– Bármely más ösztöndíjjal közösen is igényelhetik, tehát nem zárja ki, hogy más támogatást is igénybe vegyen a hallgató, illetve jelentkező. Van egy pici kitétel, annyi, hogy amennyiben más támogatóval tanulmányi szerződést köt, és olyan feltételek vannak a másik támogatónál, hogy helyben kell laknia, illetve ami nálunk is a rendeletben benne van, megfogalmazódik, az kivételt jelent – tette hozzá a szakember.

Jelentkezni formanyomtatványon lehet, ami letölthető a gyöngyös.hu-ról és igényelhető a hivatalnál, dr. Lakatos Rozáliánál. Az önkormányzati ösztöndíjért cserébe a támogatott 5 diáknak vállalnia kell, hogy a diploma megszerzését követően a képzés időtartamával megegyező ideig az önkormányzatnál, vagy annak valamelyik szervezeténél dolgozik.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Bushmanok - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság