Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkormányzati ösztöndíj

Önkormányzati ösztöndíj

Már lehet pályázni az önkormányzat által meghirdetett ösztöndíj pályázatra. A havi 40 ezer forintos támogatásra azok adhatják be az igényüket, akik szociálisan rászorulók, nem töltötték be a 35. életévüket és a felhívásban szereplő képzéseken tanulnak.

Augusztus 31-éig várja az önkormányzat a jelentkezéseket az idén útjára indított felsőoktatási ösztöndíjra. A bekerülésnek vannak feltételei. A nappali és a levelező tagozatos hallgatóknak például gyöngyösi lakcímmel kell rendelkezniük, emellett bizonyos, a Károly Róbert Campuson folyó képzések is plusz pontot érnek.

– Például pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing szak, illetve egyéb ezzel egyenértékű képzések. A másik ilyen a védőnői képzés, amely bármely hazai felsőoktatási intézményben megtörténhet, illetve bármely hazai felsőoktatási intézményben tanuló műszaki képzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek – mondta el dr. Lakatos Rozália, a gyöngyösi polgármesteri hivatal személyügyi referense.

Hirdetés
cinema-bridge

Mindezek mellett a pályázó nem lehet idősebb 35 évesnél, a család egy főre jutó jövedelme pedig nem haladhatja meg az a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 250%-át. A havi 40 ezer forintot jelentő támogatásra olyanok is jelentkezhetnek, akik más fajta támogatásban is részesülnek.

– Bármely más ösztöndíjjal közösen is igényelhetik, tehát nem zárja ki, hogy más támogatást is igénybe vegyen a hallgató, illetve jelentkező. Van egy pici kitétel, annyi, hogy amennyiben más támogatóval tanulmányi szerződést köt, és olyan feltételek vannak a másik támogatónál, hogy helyben kell laknia, illetve ami nálunk is a rendeletben benne van, megfogalmazódik, az kivételt jelent – tette hozzá a szakember.

Jelentkezni formanyomtatványon lehet, ami letölthető a gyöngyös.hu-ról és igényelhető a hivatalnál, dr. Lakatos Rozáliánál. Az önkormányzati ösztöndíjért cserébe a támogatott 5 diáknak vállalnia kell, hogy a diploma megszerzését követően a képzés időtartamával megegyező ideig az önkormányzatnál, vagy annak valamelyik szervezeténél dolgozik.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:03
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság