Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zsenitábor

Zsenitábor

A hagyományokhoz híven idén is a Mátra Erdészeti Szakgimnázium adott otthont a Matematikai Mulatságok Táborának. A gyerekek térítésmentesen vehetnek részt a programon és minden nap matematika programokon vesznek részt. A foglalkozásokat szakmailag elismert tanárok tartják, akik az úgynevezett felfedeztető matematikaoktatás hívei.

Sakkversenyen is összemérhették tudásukat a MaMuT-ban, vagyis a Matematikai Mulatságok Táborában a gyerekek. A tehetséggondozó táborba jelentkezni nem lehet, a legnívósabb országos matematika versenyeken kiemelkedően teljesítő fiatalok meghívásos alapon vehetnek részt a programon. A gyerekek délelőtt matematika foglalkozásokon vesznek részt, ahol logikai feladatok megoldásán dolgoznak.

Hirdetés
cinema-bridge

– Mi azt szeretnénk, hogy gondolkozni tanuljanak. Tehát itt az a módszer nagyon sokat törik a fejüket, mi próbálunk jó problémákat adni, de szinte sosem magyarázunk semmit a táblánál, hanem ők a plenáris megbeszéléseken elmondják a gondolataikat és akkor beszélünk meg feladatokat, hogyha lényegében mindenki rájött és abszolút azon van a hangsúly, hogy hagyják egymást is gondolkodni, de hogy amire lehet, arra rájöjjenek – magyarázta Juhász Péter táborvezető.

Az ország legtehetségesebb matekosai 14 éve táborozhatnak a MaMuT-ban. A szervezők pedig próbálják figyelemmel kísérni a gyerekek sorsát. Tapasztalataik szerint a legtöbb táborozójuk valamilyen reál területen tanul tovább a középiskola után.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:15
Nap kérdése
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:01
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nemzetiségi magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság