Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vetélkednek és táncolnak

Vetélkednek és táncolnak

Délelőtt vetélkednek, délután táncolnak. A 17. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztiválra érkezett táncegyüttesek szerdán délelőtt ügyességüket, egy sportvetélkedő keretében mérték össze, délután pedig tértáncokkal kápráztatták el a gyöngyösi közönséget.

A fesztiválra érkezett tánccsoportok tagjai napközben sem unatkoznak, különböző vetélkedőkön, csapatépítésen vehetnek részt. A szervezők vicces ügyességi vetélkedőkkel, de gyorsasági és öltöztető versenyekkel is készültek.

– Arra törekszünk, hogy a csoportok jól érezzék magukat, ne csak a műsorokon, hanem a szabadidős, ez az egyik szabadidős versenyünk. Ez egy ilyen sportszerű, népi játékokat tartalmazó, éppen itt öltöztetnek a háttérben, egy magyar népviseletet kell bekötött szemmel létrehozni, úgy, hogy nem ismerik a darabokat – magyarázta Ombódi András művészeti vezető.

Hirdetés
cinema-bridge

A délután folyamán, a közönség sem marad programok nélkül. Az együttesek énekléssel, tértáncokkal szórakoztatják a közönséget. Volt, aki az interneten szerzett tudomást a programról, és épp a fesztivál, a tértáncok miatt látogatott Gyöngyösre.

A hét többi napja sem fog unalmasan telni a táncosoknak, ugyanis pénteken egy vizes vetélkedőn vehetnek részt a strandon. Ezek mellett, minden este várják az érdeklődőket a Folklórműsorok előadásaira.


Tovább az archívumra