Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vetélkednek és táncolnak

Vetélkednek és táncolnak

Délelőtt vetélkednek, délután táncolnak. A 17. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztiválra érkezett táncegyüttesek szerdán délelőtt ügyességüket, egy sportvetélkedő keretében mérték össze, délután pedig tértáncokkal kápráztatták el a gyöngyösi közönséget.

A fesztiválra érkezett tánccsoportok tagjai napközben sem unatkoznak, különböző vetélkedőkön, csapatépítésen vehetnek részt. A szervezők vicces ügyességi vetélkedőkkel, de gyorsasági és öltöztető versenyekkel is készültek.

– Arra törekszünk, hogy a csoportok jól érezzék magukat, ne csak a műsorokon, hanem a szabadidős, ez az egyik szabadidős versenyünk. Ez egy ilyen sportszerű, népi játékokat tartalmazó, éppen itt öltöztetnek a háttérben, egy magyar népviseletet kell bekötött szemmel létrehozni, úgy, hogy nem ismerik a darabokat – magyarázta Ombódi András művészeti vezető.

Hirdetés
cinema-bridge

A délután folyamán, a közönség sem marad programok nélkül. Az együttesek énekléssel, tértáncokkal szórakoztatják a közönséget. Volt, aki az interneten szerzett tudomást a programról, és épp a fesztivál, a tértáncok miatt látogatott Gyöngyösre.

A hét többi napja sem fog unalmasan telni a táncosoknak, ugyanis pénteken egy vizes vetélkedőn vehetnek részt a strandon. Ezek mellett, minden este várják az érdeklődőket a Folklórműsorok előadásaira.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:15
Nap kérdése
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:01
Reklám
19:04
Zamatos utazások - barangolások a gasztronómia világában 10. rész - Brazília
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság