Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét vadászhatnak

Ismét vadászhatnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Van gazdája a mátrai vadászterületnek. A következő 20 évben is az Egererdő Zrt. a vadászatra jogosult, a több mint 27 ezer hektáron. Az elmúlt fél évben, egy jogvita miatt nem vadászhatott az erdőgazdaság, így elszaporodtak a vadak, ezzel együtt pedig a vad által okozott károk is.

Új, 20 éves vadgazdálkodási üzemtervi ciklus kezdődött idén márciusban, azonban ekkor az Egererdő Zrt. nem volt jogosult a Mátra több mint 27 ezer hektáros állami területén a vadászatra, egy jogvita következtében – magyarázza Dudás Béla erdészetvezető.

Ez lezárult, tehát a jogosult vadgazdálkodó továbbiakban is az Egererdő Zrt. A probléma az, hogy az elmúlt félévben, a vadászati tilalom idején, a vad elszaporodása jelentős vadkárokat okozott – tette hozzá az erdészetvezető. Nagyon sok a vaddisznók által okozott kár.

Az ideiglenes vadkilövési terv várhatóan már a héten elfogadásra kerül, így elkezdődhet a vadállomány apasztása. A Mátrába vezető közutak mentén a vadveszélyre figyelmeztető táblákat is kihelyezik, így kérik az autósokat, hogy azokat saját biztonságuk érdekében is vegyék figyelembe.


Tovább az archívumra