Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tesco: haladék október másodikáig

Tesco: haladék október másodikáig

Október 2-ig adnak haladékot a Tescónak, hogy reagáljon a szakszervezetek bérkövetelésére és létszámbővítésre- kompromisszumot ajánlottak az áruházláncnak a szakszervezetek a mai egyeztetést követően, miután a Tesco-dolgozók pénteken kétnapos sztrájkot hirdettek. A hétvégén huszonhét áruház zárt be, de a munkabeszüntetés miatt több helyen is, a gyöngyösi hipermarketben is akadozott a vásárlók kiszolgálása. A dolgozók képviselői továbbra is 25 százalékos béremelést, továbbá létszámbővítést követelnek.

Október 2-ig kap haladékot a Tesco – ma 10 órától tartottak egyeztetést, mely szerint a szakszervezetek fenntartják a követeléseiket, de időt adtak az áruházláncnak.

Péntek este csak pár kassza üzemelt a gyöngyösi hipermarketben is, az önkiszolgáló kasszák mindegyike zárva volt, és hosszú sorokban várakoztak a vásárlók egyre türelmetlenebbül. Az áruház 8 óráig volt nyitva. Országos szinten mintegy 27 hipermarket zárt be.

Hirdetés

A megállapodás szerint a dolgozókat képviselő szakszervezetek fenntartják mindkét legfőbb követelésüket: a létszámbővítést és a fizetésemelést, ám mindkettőben időt adtak a Tescónak. Az áruházláncnak szeptember 25-ig kell elkészítenie azt a programot, amivel mérni lehet az áruházak működését, és ezek alapján döntik el, indokolt-e a létszámemelés.

A 25 százalékos béremelési követelést is fenntartják, de október 2-ig adtak válaszolási időt a munkaadónak.
Sajtóértesülések szerint, a szakszervezet cserébe azt vállalta, hogy egyelőre nem hirdetnek újabb sztrájkot, de a munkabeszüntetés lehetősége továbbra is fenn áll . Az érintett felek televíziónknak nem kívántak nyilatkozni.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:03
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság