Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tesco: haladék október másodikáig

Tesco: haladék október másodikáig

Október 2-ig adnak haladékot a Tescónak, hogy reagáljon a szakszervezetek bérkövetelésére és létszámbővítésre- kompromisszumot ajánlottak az áruházláncnak a szakszervezetek a mai egyeztetést követően, miután a Tesco-dolgozók pénteken kétnapos sztrájkot hirdettek. A hétvégén huszonhét áruház zárt be, de a munkabeszüntetés miatt több helyen is, a gyöngyösi hipermarketben is akadozott a vásárlók kiszolgálása. A dolgozók képviselői továbbra is 25 százalékos béremelést, továbbá létszámbővítést követelnek.

Október 2-ig kap haladékot a Tesco – ma 10 órától tartottak egyeztetést, mely szerint a szakszervezetek fenntartják a követeléseiket, de időt adtak az áruházláncnak.

Péntek este csak pár kassza üzemelt a gyöngyösi hipermarketben is, az önkiszolgáló kasszák mindegyike zárva volt, és hosszú sorokban várakoztak a vásárlók egyre türelmetlenebbül. Az áruház 8 óráig volt nyitva. Országos szinten mintegy 27 hipermarket zárt be.

Hirdetés
cinema-bridge

A megállapodás szerint a dolgozókat képviselő szakszervezetek fenntartják mindkét legfőbb követelésüket: a létszámbővítést és a fizetésemelést, ám mindkettőben időt adtak a Tescónak. Az áruházláncnak szeptember 25-ig kell elkészítenie azt a programot, amivel mérni lehet az áruházak működését, és ezek alapján döntik el, indokolt-e a létszámemelés.

A 25 százalékos béremelési követelést is fenntartják, de október 2-ig adtak válaszolási időt a munkaadónak.
Sajtóértesülések szerint, a szakszervezet cserébe azt vállalta, hogy egyelőre nem hirdetnek újabb sztrájkot, de a munkabeszüntetés lehetősége továbbra is fenn áll . Az érintett felek televíziónknak nem kívántak nyilatkozni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság