Kezdőlap » Hírek - Aktuális » New Version

New Version

Vadonatúj fesztivállal gazdagodott Gyöngyös kulturális évada. A New Version Fest a „régi értékekből újak teremtődnek” szlogenre alapozva a zene és a tánc újragondolását tűzte ki célul. Egy népdal és egy popzene remake-jére több tánccsoport készített koreográfiát, melyeket szombaton délután a Zenebarátok Terére átkeresztelt Barátok terén mutattak be közönség előtt. A zene és a tánc mellett harmadik elemként a street foodot, azaz az utcán készült ételeket is bekapcsolták a programba a szervezők.

Bátran mondhatjuk, hogy Gyöngyös a tánc és a zene városa. Erre emlékeztetett dr. Tatár László alpolgármester is, amikor útjára indította Gyöngyös legújabb fesztiválját, és erre a tényre alapozták a szervezők is a New Version Fest névre keresztelt rendezvényt, első sorban a fiatalokat megcélozva. A cél az volt, hogy összeházasítsák a régit és az újat a zenében, majd az új verziójú zenét a tánccal a színpadon. Az országosan is egyedülálló kezdeményezésre végül is 7 zeneművel neveztek be, köztük olyan fiatal együttesek is, mint a gyöngyösi Lépjünk a Holdra zenekar.

Hat tánccsoport vállalta, hogy színpadra viszi az alkotásokat. Nem a szervezők hibája, hogy végül csak négyen maradtak.

Hirdetés

A csángó népdal popos remake-jét Márta István és Szepesházi Dóra készítette. Ez a zenei alap, mely a zsűrinél második helyet ért, két tánccsoportot is megihletett. Az Attitűd Táncműhely mellett a Kézér Luminous Ballé is erre készített koreográfiát.

A néptáncos Albunovics Milán és a Virtus Kamara táncegyüttes Szabó Gergő swinges-dzsesszes átiratát választotta. A koreográfia természetesen a 20-as éveket idézte.

Az általuk választott zene meg a közönséget fogta meg. Az lett a közönségdíjas. A táncos koreográfiákból a zsűri végül a Kézér Luminous Ballé második, igencsak színes produkcióját díjazta első díjjal. Színesre sikerült a fesztivál is, hiszen a tér minden szegletére jutottak utcazenészek, a kíntornástól a tangóharmonikáson át a Purga zenekarig. Aki pedig megéhezett, annak sem kellett messzire mennie: street food ételek várták a látogatókat a Zenebarátok Terén.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Bushmanok - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság