Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adomány a kórháznak

Adomány a kórháznak

Több mint 3 millió forint értékben vásárolt tisztító- és fertőtlenítőszereket a jászárokszállási önkormányzat a jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak. A támogatásnak hála az intézménynek 4 hónapig biztosan nem kell ilyen jellegű termékeket vásárolnia.

Platós kisteherautóval érkezett az adomány a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba. A jászárokszállási önkormányzat tavaly támogatta először az intézményt, akkor 2,5 millió forint értékben vásároltak tisztítószereket.

– Az idei évre ezt az összeget több mint 3 millió forintra emeltük és ez azt jelenti, hogy egy jó ideig a kórháznál nem lesznek üres fertőtlenítős flakonok a kézmosóknál, más helyeken, tehát az ellátás minősége javulni fog, meg egyúttal a kórház más fontos dolgokra is költeni tudja azt a pénzt, amit a fertőtlenítőszerekre, tisztítószerekre költött eddig – sorolta Gergely Zoltán polgármester.

Hirdetés
cinema-bridge

Mivel látták, hogy a tavalyi adomány nagy segítséget jelentett a Szent Erzsébet Kórháznak, a jászárokszállási önkormányzat idén is az intézmény támogatása mellett döntött.

– Polgármester úrék kértek egy listát, hiszen ezekben vannak olyan anyagok, amiket csak rajtunk keresztül lehet beszerezni, mert csak kórházak és egészségügyi intézmények vásárolhatnak meg. Ezeket a listákat megkapták, nyilván azon az áron, amin mi nagy tételben szoktunk vásárolni. Ez nyilván megkönnyítette azt, hogy még nagyobb adománnyal tudták a kórházat megtámogatni – mondta Dr. Sinkó-Káli Róbert, a Szent Erzsébet Kórház megbízott főigazgatója.

Az intézményt több jászsági település is támogatja a Jász települések szövetsége által létrehozott alapítványon keresztül. Az ilyen jellegű tárgyi, valamint az anyagi segítség egyaránt sokat jelent a kórháznak, hiszen az így megspórolt pénzből fedezhetik az egyéb felmerülő költségeiket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Bushmanok - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság