Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórum a rendezési terv kapcsán

Lakossági fórum a rendezési terv kapcsán

A képviselő-testület nyár elején fogadta el, hogy a város 10 területén módosítsák a rendezési tervet. Ezzel kapcsolatban tartottak lakossági fórumot a Városházán, melyen más, a gyöngyösieket érdeklő témák is felmerültek.

A város több pontját, Mátrafüredet, Sástót, valamint a Procter&Gamble-t érintő településrendezési tervet ismertették tegnap egy lakossági fórumon. Egy jogszabályi előírás értelmében az ilyen jellegű döntések meghozatala előtt lakossági fórumot kell tartani.

-A terület felhasználást kérik módosítani például, gazdálkodó szervezetek, hogy az ipari, meg a gazdasági terület más tevékenységre alkalmas. És ha mást akarnak csinálni, akkor ezt módosítani kell. Lakóterületeken a beépítettséget, az építménymagasságot szeretnék módosítani, ez szokott leginkább előfordulni, vagy ipari területen például a P&G-nél a fejlesztések miatt egy nagy vizes árkot kellene áthelyezni – sorolta a témákat Németi László városfejlesztési igazgató.

Hirdetés

Az önkormányzat által kiírt témák mellett felmerült néhány, a lakosságot érdeklő téma is, melyekre megoldást várnak.

A 10 területet érintő településrendezési módosítások a tervezés és a szakhatósági véleményeztetés után újra a lakosság elé kerülnek.


Tovább az archívumra