Kezdőlap » Hírek - Aktuális » TISPOL akció

TISPOL akció

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a gyöngyösi rendőrök a város több pontján is ma délelőtt. A TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzése során fokozott figyelmet fordítanak egyebek mellett a biztonsági övre és a gyermekbiztonsági rendszerek megfelelő használatára is. A rendőrök ezzel az akcióval a balesetben elhunytak számát, valamint a sérülések fokának csökkentését szeretnék elérni. Az akció holnapig tart.

Itt a Püspöki úton is ellenőriztek ma délelőtt a gyöngyösi rendőrök, mindezt a TISPOL európai szintű program keretében tették. Ott jártunkkor 4 autó sofőrje is szabályt sértett azzal, hogy nem kötötte be magát. Most kiemelt figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatára.

– Ez egy központi Európai Uniós fokozott ellenőrzés. Erről tudni kell, hogy most a passzív biztonsági eszközöket ellenőrizzük az illetékességi területen. Ebbe beletartozik nyilván a biztonsági öv, a bukósisak, de a gyermekbiztonsági rendszer is – sorolta Luzsi István r. őrnagy, a gyöngyösi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Hirdetés
cinema-bridge

Ez pedig már a Mérges út, ahol szintén ellenőrzést tartottak a rendőrök.

Az akció tegnap kezdődött, de az autósoknak még holnap is számítaniuk kell razziára – tájékoztatott Luzsi István közlekedésrendészeti osztályvezető.


Tovább az archívumra