Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Máris megrongálták

Máris megrongálták

Alig 48 órával az átadás után megrongálták a kis posta mögötti játszótér köré épített kerítést, és a Hattyú téri játszóteret sem kímélték. Az ilyen jellegű rongálások rendszeressé váltak a városban. A vandálok már százezer forintos nagyságrendű károkat okoztak. A közterület-felügyelők minden ilyen esetben megteszik a feljelentést.

Ezt a fotót a közterület felügyelők készítették hétvégén a nyolcvanasban a kis posta mögötti játszótéren. Ismeretlen tettesek rongálták meg azt a múlt héten elkészített kerítést, ami egyrészt a játszó és fitness eszközök állapotát védi, másrészt a szabályok könnyebb betartatását segíti. A leszakított ajtót a közmunkások még hétvégén megjavították.

– Ami jellemző erre az időszakra, illetve most már egész évre, hogy brutális rongálások vannak a hétvégén városszerte. A közfoglalkoztatotti csoport egy csapata semmi mást nem csinál hétfőn és kedden, csak ezeket a rongálás utáni javításokat végzi, illetve most már ráálltunk arra is, hogy a közérdekű foglalkoztatottakkal, akikkel szintén mi foglalkozunk, hétvégén, vasárnap is végzünk javításokat, hogy hétfőre valamiféle városképet ki tudjunk alakítani – magyarázta Boros Vince városgazda.

Hirdetés
cinema-bridge

A hétvégén okozott anyagi kár önmagában nem nagy összegű, a problémát a rendszeresség okozza. Az önkormányzatnak ugyanis hetente kell költenie helyreállítási munkálatokra. Így a károk értéke már százezres nagyságrendű.

– A Lokodi úti játszótéren rendszeressé vált, a Városkert úti játszótéren, a Hattyú téri játszótéren – ott több 100 ezer forintos a megerősítés és a helyreállítás, illetve a Warga László utcában, sőt, mondhatom legújabban a Pesti úti játszóteret is. Ott is úgy berúgták a kaput, hogy bár nem szakadt le, de teljes egészében meghajlott a háló – részletezte a városgazda.

Az ilyen jellegű rongálások minden esetben feljelentést vonnak maguk után. A közterület-felügyelők amellett, hogy jelzik a városgazdának a rongálást, jelzik a történteket a rendőrségnek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Bushmanok - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság