Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Koszorúzással emlékeztek

Koszorúzással emlékeztek

Koszorúzással emlékeztek meg a kékestetői gyógyintézet alapítójáról. Csonka László 1932-ben saját pénzéből hozta létre a mai napig működő intézményt, ahol az óta több ezer beteg gyógyulhatott meg. A szakemberek és a Kékestetői Gyógyintézetben Ápolt Betegekért Alapítvány elnöke egyaránt azt remélik, hogy még hosszú éveken keresztül szolgálhatja a betegeket az intézmény.

Egykori és jelenlegi betegek, szakemberek, valamint a tiszteletüket lerovó érdeklődők emlékeztek meg a kékestetői gyógyintézet megalapítójáról. Csonka Lászlónak köszönhetően több ezer tüdőbeteg számára nyílt gyógyulási lehetőség az ország legmagasabb pontján.

– Tavaly volt az első év, amikor az alapítványunk átvette a Csonka család hallgatólagos beleegyezésével az ünneplés jogát és ezt szeretnénk fenntartani hosszú ideig, mert igazából a kékesi betegeknek van itt a legnagyobb köszönni valója Csonka Lászlónak, aki építette ezt a gyönyörű, ma már elavultnak tűnő objektumot – magyarázta Kozák Miklós Sándor, a Kékestetői Gyógyintézetben Ápolt Betegekért Alapítvány elnöke.

Hirdetés
cinema-bridge

Az alapítvány az utóbbi évek során többször nyújtott olyan nagyobb értékű támogatást, amivel a betegek komfortérzetét és a gyógyintézet magas színvonalú működését segítették elő. Az intézmény képviselője azt mondja, a szervezet munkájának és legfőképpen az alapító Csonka László álmának köszönhetően a mai napig gyógyulhatnak betegek Kékestetőn.

– A betegek értékelik az alapítvány működését, illetve természetesen szeretettel emlékeznek Csonka László emlékére, aki ezt a lehetőséget megteremtette számukra. Ez megnyilvánul abban is, hogy most a Csonka-ünnepségen nagy számban vettek részt a koszorúzáson. Csonka Lászlóról el kell mondjam, hogy több ezer embernek nyújtott gyógyulási lehetőséget az intézet. Reméljük, ez a továbbiakban is így lesz – fogalmazott Dr. Bajtai Sándor, a Mátrai Gyógyintézet pulmonológiai, rehabilitációs osztályának vezetője.

A megemlékezés végén az alapítvány lépviselői, valamint Hiesz György Gyöngyös város polgármestere megkoszorúzta Csonka László kékestetői emlékművét.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:03
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság