Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai elismerés

Szakmai elismerés

Főtitkárrá választotta a Magyar Földrajzi Társaság augusztus 20-i közgyűlésén Dr. Dávid Lórántot. Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaságtudományi Intézetének tanára a turizmus területén tevékenykedik. Szaktudását nem csak itthon, hanem külföldön is elismerik. Számos országban oktatott már.

A hazai földrajzi kutatások elősegítése, valamint a földrajzi ismeretek széles körű terjesztése is célja a Magyar Földrajzi Társaságnak. Augusztusban ennek szakmai csoportnak a főtitkárává választották Dr. Dávid Lórántot, az Eszterházy Károly Egyetem tanárát, aki neves elődök után vehette át a címet, ami kötelességekkel is jár. Ilyen például a Földrajzi közlemények című társasági folyóirat főszerkesztői posztja.

– Magyarországon a földrajztudomány berkein belül ez a vezető tudományos folyóirat, szigorúan tudományos, nem népszerűsítő és elég sok földrajzos szakember van az országban ahhoz, hogy nagyon jó szakcikkek szülessenek. Ezek egy része kerülhet csak be a Földrajzi közleményekbe, tehát ez a munka nem csak arról szól, hogy szerkeszti az ember a folyóiratot, hanem meg is kell mérni a szakcikkeket, amiket beküldenek – magyarázta a szakember.

Hirdetés
cinema-bridge

A komplex gondolkodás a jó turisztikai szakember ismérve. Dr. Dávid Lóránt ezt nem csak vallja, e szerint is cselekszik. 3 különböző tudományágban habilitált. Szaktudását számos külföldi országban kamatoztatta már, legutóbb Kazahsztánban kutatás- és üzletfejlesztési rektorhelyettesként.

– Felismerték azt, hogy nagyon fontos dolog kell, hogy az egyetemek szeme előtt lebegjen, mégpedig a működő és élő piaccal a kapcsolat megtalálása. Egy egyetem költségvetésének hány százaléka származik a piaci bevételekből. Nem állami apanázsból, nem állami támogatásból, vagy magánintézmények esetén nem alapítványi, vagy magántőkéből, vagy a tandíjakból, hanem a piaci megrendelésekből – hangsúlyozta.

A főtitkári kinevezés 4 évre szól. Dr. Dávid Lóránt szeretné, ha ez idő alatt növelni tudnák a földrajzoktatás presztízsét az általános- és középiskolákban.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:03
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság