Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Heves megye nagykövete Ombódi András

Heves megye nagykövete Ombódi András

Heves Megye Nagykövete kitüntetéssel jutalmazták Ombódi Andrást, a Vidróczki Néptáncegyüttes vezetőjét, Egerben. A díjátadónak a Székelyföld Gyöngyszemei rendezvény adott otthont. Az együttes vezetője szerint ez az elismerés nem az ő, hanem a tanítványai érdeme.

– Ha valaki elveszíti a fonalat az életében, térjen vissza a hagyományos formákhoz, mert azokban nem lehet csalódni! – ezt vallja Ombódi András, aki szerint a Vidróczki Néptáncegyüttes nélkül nem nyerhette volna el a Heves Megye Nagykövete címet.

– Én a Vidróczki Együttest képviselem, nyilván nem kaptam volna meg, hanem a Vidróczki Együttesről lenne szó. Azért hárítom tovább, mert az együttes valóban megérdemli a tevékenysége után, hogy ilyen díjakban részesüljön. Hát ez a nagykövetség, ha az alapgondolatot tekintjük, tényleg évek óta, vagy évtizedek óta a nagykövetei vagyunk Heves megyének és Magyarországnak meg Gyöngyösnek természetesen – fogalmazott a kitüntetett.

Hirdetés

Azt mondja, ez az elismerés egy nagy kötelezettséget is ró az együttesre.

– Ha észreveszik az ember munkáját, az egy nagyon jó dolog. Mindenképpen erőt ad, de inkább úgy mondanám, hogy az az erő, ami összetartja az együttest, az fogja továbbvinni, tehát nem az én személyem, nem egyes emberek fogják ezt tovább éltetni, hanem a közösség. Nemrég Heves megye napján adták át a Szépasszonyvölgyben ezt a kitüntetést, ahol Székelyföld Gyöngyszemei program is zajlott és az is nagyon jól rímel a mi tevékenységünkre, tehát a hagyományos népi kultúra ott volt. És azt gondolom, hogy ez a hagyományos népi kultúra fog bennünket továbblendíteni majd a nehézségeken – vélekedett.

Az együttes a hagyományos értékek ápolására és tovább éltetésére alakult évekkel ezelőtt – emelte ki a vezető, aki hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikerük továbbra is töretlen maradjon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság